Több mint 600 fiatal találkozott a népmesével

Népmese pontot hoznának létre a megyei könyvtárban

(0 Szavazat)29 megjelenítés

Az adventi időszak kezdetén, december 3-6. között a Tekergő Meseösvény Egyesület volt a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Kájoni János Megyei Könyvtár vendége, a karácsonyi ünnepkör és a decemberi jeles napok témája köré felfűzött népmesecsokorral, interaktív mesehallgatással, meséléssel készült több száz gyerek az ünnepre.

A Találkozz a népmesével! elnevezésű program keretében Hargita Megye Tanácsának támogatásával a megye nyolc településére vitték el a népmeséket, hogy örömet szerezzenek a gyerekeknek és felnőtteknek. Lövétén, Szentegyházán, Máréfalván, Csíkrákoson, Madéfalván, Gyergyószárhegyen, Gyergyócsomafalván és végül Csíkszeredában összesen több mint hatszáz gyerek kapcsolódott be az élő szavas mesemondásba.

Az élőszavas népmesemondás révén megelevenedtek a mesék, a hallgatósággal közös együttműködésben. Az egyórás foglalkozás során a mesélők bevonták a résztvevőket is a mese fonalába.

A csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermét december 6-án, csütörtökön délelőtt 5-8. osztályos diákok népesítették be.

– Kifejezetten 5-8. osztályos diákokra szegeztük tekintetünket, rájuk figyeltünk, nekik szóltak a mesék, régi idők örökségeit segítségül hívva – fogalmazott Gyulai Arthur, a Kájoni János Megyei Könyvtár vezetője. A könyvtár menedzsere jövőbeni tervükről is beszámolt: a könyvtár földszintjén szeretnének paraván típusú, hangszigetelt térelválasztókkal kialakítani egy Népmese pontot, ahol rendszeresen lehet majd népmesét hallgatni. Ugyanakkor ez a terem használható lenne a hangoskönyv állomány hallgatására, így a vakok és gyengénlátók is jobban igénybe tudnák venni a megyei könyvtár szolgáltatását.

- Külön öröm számunkra, hogy idén az Ifjúság Évében ily módon is közelebb tudtuk hozni gazdag népmesei örökségünket a fiatalokhoz – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A Kájoni János Megyei Könyvtár aktuális eseményeit itt tekinthetik meg:

http://konyvtar.hargitamegye.ro/hu/h/114/esemenyajanlo

A megyei könyvtár közösségi oldalát is figyelmükbe ajánljuk.

Csíkszereda, 2018. december 6.


[ Ifjusági hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774