Több intézmény fűtését biztosító kazánt adtak át Csomafalván

Közösségi terek nélkül nincs közösség

(0 Szavazat)55 megjelenítés

Csomafalva jó irányban halad – hangzott el megyei elöljárók részéről január 11-én a helyi Köllő Miklós Általános Iskola kazánjának átadási ünnepségén. A berendezés több intézményt fűt: a kultúrotthont, a sportcsarnokot, a polgármesteri hivatalt, az iskolákat, a rendőrséget és a turisztikai központot. Hargita Megye Tanácsa a tartalékalapjából 244 ezer lejjel támogatta a beruházást. Borboly Csaba megyeelnök példaértékűnek nevezte, hogy mindez kalákában valósult meg, helyi és megyei közreműködéssel, és hogy a kazánt a megyében gyártották, valamint helyben előállított tüzelőanyaggal üzemeltetik.

– A kazánnak nagyon fontos szerepe van abban, hogy a közösség többet legyen együtt. Közösségi terek nélkül nem létezhet közösség. Azt a pénzt, amit év elején Bukarestből nem sikerült megszerezni, az év második felében a megyei tanács előteremtette, és jó helyre került – nyilatkozta Borboly Csaba.

Márton László Szilárd polgármester szerint úgy kezdődik ez az esztendő, ahogyan a tavalyi véget ért, ugyanis év vége felé sokasodtak azok a rendezvények, amelyeken a helybéliek együtt örülhettek egy-egy sikernek, egy-egy munkálat befejezésének.

– Most ismét örvendhetünk egy közös eredménynek, hiszen tavaly kértük a megyei tanácsot, hogy a kazánt tudjuk kicserélni, és mostanra sikerült ennek a kérésnek eleget tenni – mondta a községvezető.

Barti Tihamér alelnök úgy látja, Csomafalvának az elmúlt időszakban eléggé szerencsés időszaka volt, nem utolsósorban azért, mert Bende Sándor megyei tanácsos, területi RMDSZ-elnök, valamint Bege Károly megyei tanácsos napirenden tartotta a község ügyeit.

– Örvendek, hogy itt jó csapat van, amelynek tagjai kiválóan tudnak együtt dolgozni. A megyei tanács igyekezett segíteni több ízben is, például a villamosítás terén. Abban is támogatást nyújtottunk, hogy a sípályához eljusson a vezetékes villanyáram, továbbá Bukarestben előterjesztettük a víztisztító állomás megépítésének kérelmét, amely egymillió lejes beruházás lesz. Ez a sok apró odafigyelés mind hozzájárul ahhoz, hogy a település fejlődjön – jelentette ki az alelnök.

Bege Károly megyei tanácsos azt kívánta, hogy azokban az épületekben, amelyeket a kazán ellát, minél több tevékenység legyen, a turisztikai központ sok turistát lásson el információval, az iskolában eredményes tevékenység, a hivatalban pedig eredményes munka folyjon.

Az ünnepi esemény végén Ferencz Antal plébános megáldotta a létesítményt, Csata Ágnes és Csata Gyöngyvér pedig népdalokat énekelt. Jelen volt Székely Zsolt, a Rozmaring Kft. tulajdonosa is, aki a kazánt készítette.

Csíkszereda, 2016. január 11.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774