Tízezer lejt engedtek át szolidaritásból

Az itthon maradt sportolók nagyobb támogatását szorgalmazzák

(0 Szavazat)29 megjelenítés

Tízezer lejről mondott le Gyergyóditró önkormányzata Nagygalambfalva javára, hogy utóbbi szolgálati lakásait karácsonyig beköltözhető állapotba tegyék. Ezt Hargita Megye Tanácsának december 18-i rendkívüli ülésén tudomásul vették, és átcsoportosították az összeget. Borboly Csaba megyeelnök méltatta Ditró vezetőinek gesztusát, azt a települések közti szolidaritás jó példájának nevezte.

Az ülésen ezenkívül több európai uniós pályázat költségvetését újraütemezték, hogy december 31-ig, azaz a kifutási időig el tudjanak számolni, és hogy ugyanakkor teljes mértékben megvalósulhasson a beruházás a székelyudvarhelyi inkubátorház, a Békás-szoros–Nagyhagymás Nemzeti Park és az integrált hulladékkezelési rendszer projektje esetében. Egy másik határozattal jóváhagyták, hogy a jövő évi megyei illetékek értéke a 2015-ös szinten marad, mivel csökkentésre nem ad lehetőséget a törvény.

Dajka Tünde megyei tanácsos hozzászólásában az itthon maradt sportolók nagyobb támogatását szorgalmazta. Példának Tófalvi Éva biatlonost hozta fel, aki a sportban elért eredményei mellett azzal is jó példát mutat a jövő sportolóinak, hogy itthon maradt, és nem tudnák elcsábítani különféle külföldi ajánlatokkal. Mindemellett itthon fontos közéleti szerepet is vállalt azzal, hogy ő lett az RMDSZ csíkszeredai nőszervezetének elnöke, és már több, a városban hiánypótlónak számító rendezvényt szerveztek, olyan is, amelyen megtelt a megyeháza amfiteátruma.

– Fontos, hogy a jövőben is támogassuk az Évához hasonló sportolóinkat, éppen ezért meg szeretném kérni a szakapparátust, hogy a jövő évi költségvetés-tervezet összeállításánál legyen figyelemmel az itthon maradt sportolókra – mondta Dajka Tünde.

Borboly Csaba üdvözölte a testület új, egyetlen nő tagjának a javaslatát, jónak nevezte a felvetést, és támogatásáról biztosította a tanácsost.

Csíkszereda, 2015. december 18.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774