Tíz Hargita megyei termelő népszerűsítheti termékeit Budapesten

Van kereslet a hagyományos Székely termékekre

(0 Szavazat)21 megjelenítés

A Hargita Megyei Vidékfejlesztési Egyesület és a Földművelésügyi Minisztérium által kötött támogatási szerződésnek köszönhetően Hargita megyéből tíz termelő vesz részt a 78. alkalommal megszervezett OMEK - Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár rendezvényein Budapesten. A Hargita megyei termelők főként minőségi sajtokat, szörpöket, lekvárokat, mézet, mézeskalácsot, de különböző játékokat, székely babát, kerámia edényeket és fürdősót is kínálnak a vásárra ellátogatóknak. A rendezvény fő célja a vidék, az agrárium és az élelmiszeripar bemutatása.

A hagyományos Székely termékekre nagy érdeklődés mutatkozik, éppen ezért Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint az ilyen eseményeken való részvételnek több pozitív hozadéka is van. A termelőnek befolyt, kézzel fogható jövedelem mellett Hargita megye és a Székely termék, mint védjegy népszerűsítésére is sor kerül, nem beszélve a kapcsolatok és tapasztalatszerzés lehetőségéről. Megerősítést nyer az a tény is, hogy önerőből is boldogulni lehet, munkahelyeket és megélhetést lehet teremteni, és ebben a magyar kormány jelentős és felelős szerepet vállal.
Hargita Megye Tanácsának képviseletében Szabó Barna megyemenedzser, valamint Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének munkatársa, Cilip Árpád vesz részt az eseményeken. A szeptember 20–24. között megszervezett rendezvényre az érdeklődőket a Hungexpo budapesti vásárközpontban és a Kincsem Parkban várják. A kiállított és megvásárolható termékek mellett szakmai programokra, konferenciákra és kulturális műsorokra is sor kerül. Az esemény részletes programját az alábbi linken olvashatják: http://omek2017.hu/pages/omek/contents/static/31/doc/omek2017_nagykozonseg-programok.pdf

Csíkszereda, 2017. szeptember 22.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774