Tervezés alatt a Székely baba

(0 Szavazat)165 megjelenítés

Székelykeresztúrra az ELKA International Kft.-hez látogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerdán, november 30-án. A textil játékokat gyártó német logisztikai cég már 16 éve működik Székelykeresztúron, amelynek tevékenységi köréhez tartozik a szállítmányozás, raktár tevékenységek, mint az árú minőségi bevizsgálása, tárolása, termelése, javítása, csomagolása vagy tovább annak disztribúciója. Jelenleg 140 személyt foglalkoztat.

Az Elka International feladata, hogy az európai, amerikai, és ázsiai gyárakból származó nyersanyagot eljuttassa  a Kelet Európa-i készáru gyártó vállalatokhoz, innen pedig a készárut kiszállítatja a végső ügyfélnek. Tíz éve van az ELKA-nak textil játék termelő egysége, ahol hetente több ezer prémium minőségű babát és állatfigurát készítenek.

A vállalkozás és Hargita Megye Tanácsa közös ötleteként felmerült Székely baba megvalósíthatóságának terve is. Borboly Csaba megyeelnök szerint, amennyiben ez megvalósul úgy gyermekeink kezébe olyan játékot tudunk adni, amelyet valóban magunkénak érezhetünk, hiszen magában hordozza a hagyományt megállva a helyét a jelenben is, értéket ment és továbbit. – Hosszú folyamat volt, amig idáig eljutottunk, reméljük jövőre már a polcokon is megtalálható lesz a ma kézbe vett első Székely baba, hiszen a rózsaszín fröccsöntött babák helyett vagy mellett úgy gondolom a mi babánknak is helye van és mindenki számára elérhetővé kell tegyük – vélekedett a megyei tanács elnöke hozzátéve, hogy az itt dolgozók elégedettek lehetnek a modern munkakörülményekkel és bízik benne, hogy számos ehhez hasonló befektetésnek adhat helyet a megye.

A baba formai kivitelezése pályázat útján lesz majd elbírálva, majd a bevizsgálást, engedélyeztetést, és a Székelytermék védjegy megszerzését követően piacra kerülhet. Egyelőre csak a Székely baba lány változatáról van szó, hiszen a fiú változat kivitelezésére már van egy jelentkező kivitelező, Hargita Megye Tanácsa azonban nem zárja ki az együttműködés lehetőségét ezzel a vállalkozóval sem. A megyei tanács kérésére elkészítették az első Székely baba kézzel fogható darabját, amelyet az alábbi linken, megtekinthetnek:
https://www.facebook.com/csaba.borboly/posts/1347435378608891

Csíkszereda, 2016. december 1.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774