Térségi turisztikai konferenciát tartottak a megyeházán

Fontos a jó példák bemutatása és átvétele

(0 Szavazat)55 megjelenítés

Az élményközpontú turizmusról, az online marketingben rejlő lehetőségekről, a közösségi média szerepéről, a pályázati lehetőségekről, valamint lehetséges húzóerőkről tartottak előadást március 29-én, csütörtökön a megyeházán szervezett Térségi turisztikai konferencián.

Hargita Megye Tanácsa által létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás által szervezett konferencián a szervezők részéről Szabó Károly a fejlesztési társulás igazgatója és Szentes Csaba a fejlesztési társulás elnöke köszöntötte az érdeklődőket.

– A mai konferencia is hozzájárulhat ahhoz, hogy konszenzusra jussunk abban, hogyan kommunikáljunk egységesen Hargita megye turizmusáról befele, de elsősorban kifele – fogalmazott Szabó Károly igazgató. Szentes Csaba elmondta, a fejlesztési társulás fő célkitűzése az önkormányzatok és a turisztikában vállalkozók közti kapocs megteremtése.

– Azt szeretnénk, hogy akik a turizmusból élnek legyen egy aktívabb részvétel a Hargita Megye Tanácsa által megnyert Európai Uniós projektekben, amelyek remek tapasztalatszerzés lehet külföldi jó példák megismerésében, amit itthon tudunk kamatoztatni – emelte ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Jó példaként hozta fel a franciaországi Vienne megyében tett látogatást, ahol összedolgozás jellemzi a különböző szolgáltatókat. Ugyanakkor méltatta a Mária Út utolsó100 kilométerének kiépítését, amely idén májusban fog „vizsgázni”.

A rendezvény fő célja a tudásátadás volt a helyi turisztikai szereplők részére az online marketing területéről. A témában Kállai Emánuel, Magyari Attila, Kurkó Cecília és Márkus András tartott előadást. A konferenciára online is betekintést nyerhettek az érdeklődők a közösségi oldalon keresztül. Az élményközpontú turizmusról Horváth Alpár egyetemi adjunktus, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem gyergyószentmiklósi kihelyezett tagozatának tanára tartott vetítettképes előadást, a turizmust érintő pályázati lehetőségekről Fancsali Kálmán tájékoztatta a jelenlévőket. A Szent Anna-tó rövidtávú fejlesztési lehetőségeit Dósa Levente, a Pro Szent Anna Egyesület vezetője ismertette, míg a Mária útról Péterfi Attila-Csongor, az Erdélyi Mária Út Egyesület részéről tartott ismertetőt. Végül a megyebeli tourinfó irodák koordinált együttműködésének a lehetőségét és ennek szerepét vitatták meg egy szakmai kerekasztal keretében.

Csíkszereda, 2018. március 29.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774