Teret adunk a művészi megmutatkozásra

A héten két kiállítás nyílt a megyeházán

(0 Szavazat)28 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ és a Cultura Nostra Egyesület szervezésében Hargita megye idei, legátfogóbb képzőművészeti vándorkiállítása, a VI. HARGITAI SZALONT nyitották meg szeptember 27-én, csütörtök délután a Megyeháza Galériában. A tárlatot Botár László képzőművész és Székedi Ferenc publicista nyitotta meg, közreműködött Ádám Julcsi. A tárlat a Székelyföld Napok alatt, október 16-ig látogatható a nap huszonnégy órájában.

Szeptember 28-án, pénteken délután a csíkszeredai Prisma fotóklub és a gyulai Székely Aladár fotóklub közös tárlatának adott otthont a megyeháza földszinti kiállítótere. A két fotóklub elnöke mellett a jelenlévőket köszöntötte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, a kiállítást Túros Eszter művészettörténész méltatta. A zenei aláfestésről György Alpár és Vizi Norbert gondoskodott. A tárlat október 17-ig látogatható.

– Igyekszünk mindig kalákában megoldani a különböző problémákat és kihívásokat. Azt látom, hogy itt ahol most vagyunk, ezen a kiállító felületen még lehetne alakítani, hogy a fotósok számára is az alkotásaik a legszínvonalasabb bemutatására nyíljon lehetőség. Az ezzel kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat szívesen fogadom és várom az info@borbolycsaba.ro e-mailcímre – fordult felhívással a jelen lévő fotósok és tárlatlátogatók felé Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

– Minél előbb szeretnénk elkezdeni a Megyeháza Galéria bővítését és a hátsó kiállítótér korszerűsítését, hogy még barátságosabb és professzionálisabb legyen a kiállítótér, amely a látogatókat, a hozzánk fordulókat fogadja – fűzte hozzá Borboly Csaba.

Legközelebb grafikai kiállítás nyílik

A következő kiállítás a Bukaresti Nemzetközi Grafikai Biennálé második, 2016-os kiadásának anyagából nyújt majd ízelítőt a csíkszeredai közönségnek. A Székelyföld Napok rendezvénysorozat részeként október 17-én, szerdán 18 órától nyílik tárlat a Megyeháza Galériában.

Csíkszereda, 2018. szeptember 29.


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774