Terepszemlére hívták a Multipland Kft. képviselőjét, hogy számba vegyék a mulasztásokat

A jövőben saját GPS rendszerekkel is követik a munkálatokat

(0 Szavazat)147 megjelenítés

Rögtönzött megbeszélést hívott össze Fitódon Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke a több megyei útszakasz téli karbantartásáért felelős Multipland Kft. képviselőjével, a hétvégi mulasztások kapcsán. Az egyeztetés, melyen jelen volt a Csíkszentlélek községvezetés és több lakos is, lakossági bejelentésnek köszönhetően valósult meg. 

A 123C jelzésű megyei úton kialakult állapotról közösségi oldalán értesítették a megyeelnököt és annak mielőbbi orvoslására kérték fel.

„A csütörtöktől tartó havazások következtében nem csak Csík térségben, hanem megyeszerte többen jelezték a megyei utak járhatatlanságát. Éppen ezért ma Fitódon Keresztes Balázs polgármesterrel, Krézsek Erika alpolgármester asszonnyal és a cég képviselőjével pontról pontra átvettük a feladatfüzetben foglaltakat, melyben világosan meg vannak fogalmazva azok a kitétek, amelyeket teljesíteni kell” – magyarázta a megyeelnök.

A cég képviselője elismerte a mulasztásokat és vállalta, hogy még a mai nap folyamán nehézgépeket hoznak át Székelyudvarhelyről, hogy nekilássanak az elmulasztott munka következtében kialakult jégréteg és hókupacok eltakarításának.

„Letisztáztuk, hogy elfogadhatatlan, hogy felemelt hóekével közlekedjenek a beavatkozó járművek, és a fényképekkel is dokumentált eseteket nem számolja el a megyei tanács” – hangsúlyozta a Borboly Csaba.

A tanácselnök azt is elmondta, annak érdekében, hogy a lakosság is reális időben, pontosan követhesse a munkálatokat, már ma GPS rendszerek bérelnek,  melyeket olyan gépjárművekre szerelnek fel, melyeket a Hargita megyei utak téli karbantartására használnak, tekintettel, hogy a cégek saját GPS készülékei különböző operációs rendszereket használnak, az adatok egyértelmű elemzése emiatt nem mindig lehetséges.

„A feladatfüzetben foglaltak alapján a cég meg kell engedje, hogy beszereljük ezeket a rendszereket az autókba, így miután közzé tesszük a megyei tanács honlapján, a lakosság is nyomon követheti, mikor hol járnak, vagy épp nem járnak a hókotrók” – emelte ki Borboly.

A megyeelnök továbbra is arra kéri a lakosságot, jelezzék, ha bármilyen problémát észlelnek a megyei utakon, hiszen a mai megbeszélés is ennek köszönhetően valósult meg. Mint mondta, a jövőben ellenőrzési naplót is vezetnek majd az elvégzett munkáról.

A megyei önkormányzat elnöke felhívta arra is a figyelmet, hogy a téli karbantartást végző cég telefonos készenléti szolgálatot működtet, amelyen keresztül köteles napi 24 órában fogadni minden bejelentést.

Borboly Csaba helyszíni élő bejelentkezése itt tekinthető meg.

A megyei utak téli karbantartásával megbízott cégek és térségi felelőseinek elérhetőségei az alábbi hivatkozáson tekinthető meg:

http://hargitamegye.ro/upload/public/drumuri/NumereTelefoaneResponsabiliLoturi_2017-2018.pdf

Korábbi közleményünkben részleteztük a megyei besorolású utak karbantartásával megbízott cégek kötelességeit:

http://hargitamegye.ro/hirek/pontositas-a-teli-utkarbantartassal-kapcsolatosan.html

http://hargitamegye.ro/hirek/nem-teljesiti-a-szerzodesben-foglaltakat-az-egyik-hoeltakaritassal-megbizott-ceg.html

Csíkszereda, 2018. január 22.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774