Teljes kapacitással folyik a hótalanítás

Télies közlekedési viszonyok a megyei utakon

(0 Szavazat)75 megjelenítés

Teljes kapacitással folyik az utak hótalanítása a múlt éjjel előállt havazás által érintett megyei utakon. Ilyen sűrű havazáskor a téli karbantartással megbízott cégek feladata, hogy folyamatosan biztosítják az utak hótalanítását hókotrókkal, majd a havazás megszűnése után megfelelően megszórják csúszásgátlóval a megyei utakat. 

Nyilván ennek ellenére, tekintve hogy folyamatosan havazik, az utakon téli körülmények vannak, kérek mindenkit, hogy vezessen óvatosan – összegezte a helyzetet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A jelen közlemény időpontjáig csupán lázárfalvi útról érkezett különleges igénylés, Hargita Megye Tanácsa illetékes munkatársai azonnal átirányítottak egy hókotrót az adott szakaszra.

– Köszönöm Szántó László csíkkozmási polgármesternek, hogy időben jelezte a fennakadást, illetve segített a fennakadás elhárításában – fogalmazott Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Hajnal óta dolgoznak a hóekék, ezt élőben is követni lehet: az online felület Hargita Megye Tanácsa honlapján (http://hargitamegye.ro/) az Útviszonyok menüpont alatt érhető el, vagy a megyei tanács utakkal kapcsolatos aloldalán (http://hargitamegye.ro/utak.html) a Hótalanítási térkép menüpontra kattintva. (http://hargitamegye.ro:8090/saswidget/harta.html)

– Tekintettel a havazás mennyiségére, a téli karbantartást végző cégek több járművel végzik a hótalanítást – mondta Zólya Zsombor osztályvezető.

– Téli közlekedési feltételek vannak jelenleg a megyei utakon, és tekintettel az időjárási előrejelzésnek, kérünk mindenki hogy megfelelő körültekintéssel közlekedjen, illetve megfelelően felkészített járművekkel. Jelenleg nincsenek komoly közlekedést gátló tényezők az utakon, így nem volt szükség útlezárásokra – nyilatkozta Chiorean Adrian, a műszaki vezérigazgatóság vezérigazgató-helyettese.

Amennyiben elakadás, vagy nem közlekedhető állapotú utat látnak a lakosok, kérjük hívják a 0266-207 774 ügyeleti számot, valamint sürgősségi esetben az 112 telefonszámot kell hívni.

A lakosság a dispeceratdrumuri@judetulharghita.ro e-mail címen is jelentheti a rendellenességeket. Ugyanakkor a cégek térségi felelőseit is lehet értesíteni, ha rendellenességet észlelnek. A térségi felelősök telefonszámai az alábbi linken érhető el. A beérkezett panaszokat iktatják és bekerül a panaszfüzetbe. Minden panaszt a térségi felelősök ellenőriznek és jegyzőkönyvet készítenek. A megyei tanács illetékes kollégái folyamatosan ellenőrzik az útviszonyokat.

Csíkszereda, 2018. március 23.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774