Tehetségnapok a Hargita Megyei Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságnál

Segítsük a gyermekvédelmi rendszerben nevelkedő gyermekek tehetségének kamatoztatását

(0 Szavazat)48 megjelenítés

A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság Hargita Megye Tanácsával közösen hatodik alkalommal szervez tehetségnapokat június 26-28. között a zsögödi Cari táborban a gyermekvédelmi rendszerben nevelkedő gyermekeknek és fiataloknak. Vasárnap az előkészítő-IV. osztályos gyermekeknek szerveztek arcfestést, rajzolást, cserkészkedést, bábműsort, hétfőn az 5-8. osztályosokat várják sporteseményekre, fotózásra, kézműves foglalkozásokra, gitározásra, hegyimentő valamint pszichológus sátorba, továbbá kedden a vezérigazgatóság alkalmazottai számára tartanak főzőversenyt, csapatépítő játékokat. 

Mindennap délelőtt 10 órától kezdődik a program a résztvevő gyermekek énekes, verses, táncos előadásaival, ebéd után pedig szórakoztató foglalkozások következnek. Az idén először civil gyermekotthonokból is meghívtak gyermekeket, hogy bemutatkozhassanak. A három napos rendezvény célja, hogy az elhelyezőközpontokban, nevelőszülőknél és családi elhelyezésben nevelkedő gyermekek megmutathassák tehetségüket, megismerjék egymást és együtt szórakozhassanak. Ugyanakkor ösztönzés a nevelők számára is, hogy jobban odafigyeljenek a kiemelkedő tehetséggel rendelkező gyermekekre és segítsenek nekik a fejlődésben, tehetségük értékesítésében. A szervezők a korábbi évek tapasztalatai alapján 1000 résztvevőre számítanak.

A tehetségnapokra vasárnap ellátogatott Borboly Csaba megyeelnök. Kifejtette, ez a nap jó alkalom arra, hogy a gyermekvédelmi rendszerben lévő fiatalok és nevelőszülők találkozzanak egymással, tapasztalatot cseréljenek és kikapcsolódjanak. Fontos ezekre a gyermekekre is odafigyelni, mert nagyobb szükségük van a támogatásra, ahhoz hogy érvényesülni tudjanak az életben, fejleszteni tudják képességeiket. Mindig azt a célt kell szem előtt tartani, hogy minden gyermek családi környezetben nőjön fel, osztotta meg gondolatait a megyeelnök.

Csíkszereda, 2016. június 26.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774