Tanévzáró a Louis Pasteur Egészségügyi Posztlíceumban

Szükség van jó szakemberekre

(0 Szavazat)176 megjelenítés

A csíkszeredai Louis Pasteur Egészségügyi Posztlíceum félszáz végzős tanulója búcsúzott csütörtökön iskolájától a Márton Áron Gimnázium kápolnatermében. Az ünnepi szentmisét követően a tanintézmény két vezetője – Birta Mária és Ráduly Erzsébet – köszöntötte a ballagó diákokat, arra biztatva őket, hogy asszisztensi fogadalmukhoz és hivatásukhoz mindig hűek legyenek és munkájukat legjobb tudásuk szerint végezzék. Legyenek emberségesek és segítőkészek, és találják meg a helyüket az élet minden területén.

Az ünnepségen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki köszönetét fejezte ki a posztlíceum vezetőségének és a diákoknak, akik a Csíkszentgyörgyön tartott szűrővizsgálatok során nagy segítségükre voltak a Bács-Kiskun megyei, kecskeméti orvosgárdának.

– Bízom benne, hogy jövendőbeli munkatársakkal találkozhatok itt ma, hisz a megyei tanácsnak van két kórháza, a Csíkszeredai Sürgősségi Kórház és a tölgyesi ideggyógyászati kórház. Szeretném, ha a most végzett fiatalok közül nagyon sokan erősítenék a megyei tanács munkaközösségét, mert szükség van jó szakemberekre – fogalmazott a tanácselnök. Mint elmondta, a szűrővizsgálat után a szakorvosok megkérték, hogy jövőben is a segítő személyzet a Louis Pasteur Egészségügyi Posztlíceumból legyen, ez is bizonyítja, hogy jól felkészült, lelkiismeretes fiatalok kerülnek ki a tanintézet falai közül. A szűrővizsgálat során nyújtott segítségért köszönet képpen Borboly Csaba emléklapot nyújtott át Birta Mária igazgatónőnek.

Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsa programokért felelős vezérigazgatója Ráduly Erzsébet igazgatónő javaslatára három végzős diákot díjazott: Dávid Orsolyát, Csiszér Kingát és Ladó Melindát.
Az ünnepélyes eskütétel, majd a másodéves és a végzős tanulók búcsúzó szavai után a tanévzáró zenés-verses műsorral ért véget.

 

Csíkszereda, 2015. május 21.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774