Támogatott foglalkoztatási központ nyílt Székelykeresztúron

„Esély a jövőért”

(0 Szavazat)45 megjelenítés

A Székelykeresztúri Támogatott Foglalkoztató Központ nyitórendezvényét tartották július elsején, szerdán, amely a Fiatalok a jövőért – támogatott  foglalkoztatás elnevezésű projekt része. A projektet a SEE 2009–2014 Alap finanszírozza, a Román Szociális Fejlesztési Alap (FRDS) által adminisztrált RO10 – CORAI Program pénzügyi támogatásával. A projekt célja a hátrányos helyzetű fiataloknak a munkaerőpiacon való egyenlő esélyű jelenlétének előmozdítása, valamint az elhelyezkedés segítése és nyomon követése. 

A megnyitón jelen voltak Fazakas István és Burus Endre, a CJD Domus Alapítvány vezetői, Ana Ohnveiler, az alapítvány németországi elnöke, Rafai Emil polgármester, Incze Csongor, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Elekes Zoltán, a megyei tanács alintézményeként működő Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője, valamint a székelykeresztúri gyermekvédelmi intézmények vezetői, iskolaigazgatók, partnerszervezetek képviselői és támogatott fiatalok. Incze Csongor elmondta, hogy a megyei tanácsnak minden fiatal számít, így a hátrányos helyzetűek is, és a fiatalok elhelyezkedését szeretné segíteni az intézmény. Az alelnök köszönetet mondott Elekes Zoltán vezérigazgatónak és a Domus Alapítványnak a projekt megvalósításáért.

Az ünnepélyes megnyitó után munkaülést tartottak, amelyen a CJD Domus Alapítvány munkatársai további terveiket, elképzeléseiket ismertették. A jelen lévő partnerek javaslatokat tehettek, melyek azok a területek, ahol a leginkább szükség van segítségre, például a hátrányos helyzetűek képzése gasztronómia és vendéglátás, a fogyatékkal élők helyzete, valamint az idősek napközi otthona kapcsán. A beszélgetésbe Skype segítségével bekapcsolódott Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke is, és abban állapodtak meg, hogy közös megegyezés és javaslat alapján augusztusig egy kivitelezhető stratégiai tervet dolgoznak ki a CJD Domus tevékenységére vonatkozóan. Az alapítvány képviselői hangsúlyozták, hogy továbbra is a város és térsége érdekében kívánnak tevékenykedni.

 

Székelykeresztúr, 2015. július 1.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774