Támogatják a megye önkéntes tűzoltói a balánbányai képzési központ létrehozását

(0 Szavazat)61 megjelenítés

Több témát is megvitattak az önkéntes tűzoltók február 27-én, kedden a megyeházán. Többek között a jelenlévők mind egyetértettek abban, hogy szükség van a Balánbányán létrehozandó képzési központra. 

Mint azt a megyeelnök is hangsúlyozta ehhez az önkéntesek egyetértésére és támogatására is szükség van, hogy a központban majd minőségi képzéseket nyújthassanak, hiszen mostanra a tűzoltók nagy részét már sikerült felszerelni Hargita Megye Tanácsának pályázatai révén is, és a képzésre is hasonlóan nagy hangsúlyt kell fektetni a jövőben. Ebbe bevonják a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesületét is. A kezdeményezés Csíkszentdomokos község részéről érkezett, akinek tulajdonában van a volt bányavállalat épülete (https://www.borbolycsaba.ro/hirek/a-hargita-megyei-onkentes-alakulatok-szakmai-fejlodeset-erositik/).

A megyeelnök ugyanakkor elmondta, hogy a jogszabályokat az elvárásokhoz kell igazítani. Kevés esetben ugyan, de a megye néhány községében két önkéntes tűzoltóság is működik, amely nehezíti a tevékenységet, hiszen így annak az önkéntes egyesületnek, amely nem tartozik a helyi önkormányzathoz nincs beavatkozási joga.

Borboly Csaba mindezek mellett hangsúlyozta az önkéntesek és az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége közötti jó együttműködést, amelyet tovább kell erősíteni.

Tovább dolgoznak annak a lehetőségén is, hogy az önkéntes hegyimentőkhőz hasonlóan a tűzoltók is beavatkozási díjban részesülhessenek.

Hargita Megye Tanácsa önkéntes tűzoltóknak szóló kiírására március 6-ig adhatják le pályázataikat a civil szervezetek, amelynek idei keretösszege 300 ezer lej:

http://www.hargitamegye.ro/hirek/varjak-az-onkentes-tuzoltok-alakulatainak-palyazatait-hargita-megye-tanacsanal.html

 

 

Csíkszereda, 2018. február 27.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774