Találkozási lehetőség a szolidaritás világnapján

Jövőtervezés a karácsonyi kézműves vásárban

(0 Szavazat)47 megjelenítés

December 20-án, a szolidaritás világnapján karácsonyi kézműves kiállítást és vásárt szervezett a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság és a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete az akadályozottsággal élők munkáiból. A délutánig tartó kiállítással egybekötött vásárnak a csíkszeredai megyeháza oszlopcsarnoka adott otthont.

Házigazdaként Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte a megye különböző pontjairól érkező kiállítókat és az érdeklődőket, látogatókat. Beszédében rámutatott arra, hogy a karácsony arról is kell szóljon, hogy odafigyelünk egymásra és a felkészülés folyamatában adunk másoknak. A mai nap jó alkalom volt arra, hogy azokból az értékes, kézzel készült ajándéktárgyakból válasszunk, amibe benne van a készítő szíve-lelke is.

– Bízom benne, hogy a közös elképzelésünk révbe tud érni, hisz azt szeretnénk, ha az Összefogás Házának elkészítésében társként tudjunk beszálni, amint sikerül a jogi feltételeket rendezni. Ehhez a megyei szervezet alapszabályzatának módosítására van szükség, hogy ne csak magánszemélyek lehessenek tagjai, hanem jogi személyek is. Ha ez megtörténik elé fogom terjeszteni, hogy társuljunk, amennyiben a jogi feltételek teljesülnek – fogalmazott köszöntőjében a megyeelnök. A jövőbe tekintve elmondta, azért kell dolgozni, hogy még több hasonló eseményre tudjon sor kerülni, hogy mindenkinek az értékes munkája messzemenően legyen értékelve.

A vásár hivatalos megnyitóján a megyeelnök mellett részt vet Incze Zsuzsanna, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetét képviselve, valamint Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője. A vásárba kilátogattak a rendkívüli tanácsülésre érkezett megyei tanácsosok is.

A nap programját a csíkszeredai 2-es számú elhelyezőközpont lakóinak pásztorjátéka, a Sunshine zenekar előadása színesítette, ugyanakkor a csíkszentsimoni fúvoszenekar is biztosította a jó hangulatot.

A vásárról készült fotók itt tekinthetők meg.

Csíkszereda, 2017. december 20.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774