Táborban készültek a sakkversenyekre

(1 Szavazat)46 megjelenítés

Az iskolakezdés előtti napokat a székelyföldi sakkszerető fiatalok táborozással töltötték. Az Alfalvi Fiatalokért Egyesület szervezésében, a borzonti Anna Panzióban zajló táborba a Sövér Elek Szakközépiskola tanulói mellé a Marosvásárhelyi és a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub tanítványai zárkóztak. Az országos járványhelyzet táborszervezési előírásainak megfelelően történtek a tevékenységek irányításai. A tanulók közül néhányan a kezdő csoportban a sakkozás alapjaival ismerkedtek, míg a haladóbb sakkozók elmélyíthették ismereteiket a magasabb szintű sakkjáték begyakorlásával. 

Barátosi József-Gábor marosvásárhelyi edző az oktatói tevékenységei során a sakkjáték alapjait tanította a fiataloknak, akik izgalommal követték a sakktörténeti előadásait. A sakkhoz kapcsolódó megosztott mesék és legendák különleges varázslata nyitotta az elsajátítandó sakkfejezeteket. A megoldásra váró érdekes feladványok sokasága, a megnyitási csapdák helyzetképeinek felismerése aktív gondolkodásra késztette a tanulókat. A székelyudvarhelyi Rendi Éva sakkedző különleges empátiával és sakkozókra jellemző türelemmel vezetett tevékenységeinek középpontjában a sakkjátszmák során kialakuló mattképek ismertetése állt. Huszárvándorlós feladványai, a sakkozással kapcsolatos játékai kedvező hatást gyakoroltak a diákok képességeinek és készségeinek fejlődésére. A haladó csoport irányításának feladatkörét Barátosi Dániel nemzetközi sakkmester vállalta. Az egészséges gondolkodás kialakításának sajátos módszerét a döntéshozatallal, a sakkjáték lépéseinek tervszerűsítésével és azok következményeivel ötvözte. Az edzői életműdíjas Mészáros András nemzetközi sakkmester online bejelentkezésével bemutatott feladatai középpontjában az ellenfél lehetséges lépéseinek vizsgálata állt.

A Hargita Megye Tanácsának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával zajló tábor hangulatát hegyi túrázások, helyi versenyek sajátos világának izgalmai, valamint különféle csapatépítő játékok fokozták. „A sakk tudományos értékeinek tudatosítására kiváló alkalom egy sakktábor megszervezése. A sakkjáték szereplőinek szociális jellegű hálózatának kialakítása és fejlesztése alapcél, melyből életre szóló kapcsolatok születhetnek. A táborozók jelesre vizsgáztak és eredményekkel várhatják a következő időszak versenyeit” – fogalmazott Kiss Arnold szervező. Az egyesület szervezésében várhatóan a hónap végén kerül sor a hagyományos őszi sakkversenyre.

 


[ Ifjusági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774