Szoptatástámogató kommunikációs tréning Csíkszeredában

Csíki Anyák Egyesülete közleménye

(0 Szavazat)17 megjelenítés

Közel hetven egészségügyi szakember, önkéntesek, édesanyák vettek részt a Csíki Anyák Egyesülete által a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház partnerségével, az intézmény dr. Kelemen József Szakkönyvtárában október 21-22-én megszervezett szoptatástámogató kommunikációs tréningen. 

A rendezvénnyel főként az egészségügyi szakterületen dolgozókat kívántuk segíteni abban, hogy a szoptatásra vonatkozó ismereteiket hatékonyan adják át a kismamáknak, megfelelően támogathassák őket a szoptatás elkezdésében, folytatásában. A tréning során a két elismert magyarországi képző, W. Ungváry Renáta IBCLC szoptatási tanácsadó és Sződy Judit pszichológus, IBCLC tanácsadó interaktív módon gyakorlati ismereteket osztott meg a résztvevőkkel többek között arról, hogyan támogathatják a szoptató anyát és kisbabáját, mit tehetnének jobban ezen a téren az eddigihez képest, hogyan segítsenek a kismamáknak megtalálni a helyes szoptatási pozíciót, mit jelent az igény szerinti szoptatás, mikor sok, mikor kevés a tej, hol a cumi helye, miért fáj a mell, mitől fájhat a baba hasa. Igyekeztek segíteni abban, hogy a szoptatástámogatás ne csak az ismeretek átzúdítása legyen és arra is tanácsot adtak, hogy hogyan segíthetnek a szakemberek koraszülött, sérült vagy beteg baba esetén. Ugyanakkor a kritikus kommunikációs helyzetek felismerését és megoldását is gyakorolták.

A szoptatástámogató kommunikációs tréningen Hargita Megye Tanácsának jóvoltából ingyenesen vehettek részt az egészségügyi intézményekben dolgozó szakemberek. A legtöbb résztvevő a megyei önkormányzat által működtetett Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház újszülöttgyógyászati, gyermekgyógyászati és szülészeti osztályáról volt, de számosan jelentkeztek a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóságtól, továbbá közösségi asszisztensek, a Prosperitas Vitae Egyesület munkatársai, önkéntes szoptatási tanácsadók és érdeklődő édesanyák, kismamák is, nemcsak Csíkszeredából, hanem Gyergyószentmiklósról, Székelyudvarhelyről is.

A rendezvényen sok pozitív visszajelzést kaptunk, a résztvevők aktívak, érdeklődők voltak, bízunk benne, hogy ez a kiegészítő, a meglévő ismeretek átadására célzott képzés nemcsak a szoptatás támogatásában lesz hasznos, hanem a kismamák és egészségügyi személyzet közötti kommunikáción is segít.

A képzés végén a résztvevők oklevelet kaptak. Terveink szerint a tréninget jövőre is megszervezzük, egyéb, családokat érintő témakörökkel kiegészítjük. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774