Szociális segélyalap lehívására megpályázott EU-s források

(0 Szavazat)35 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa és az alintézményeként működő Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság benyújtották pályázatukat az EU-s finanszírozású, Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) szociális segélyalapjának lehívására. A pályázat költségvetésének értéke 3,5 millió lej.

A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság a koronavírus-járvány okozta egészségügyi válság kezelése érdekében tette meg a kellő lépéseket. A megpályázott EU-s támogatási alap a járványidőszakban folytatott munka megkönnyítését és eredményessé tételét célozza meg. A vezérigazgatóság érdeke, hogy a szociális központokban és intézményekben élő vagy tanuló gyermekek, fogyatékkal élők, szociális segítségre szoruló felnőttek és idős személyek biztonságosabb környezetben tölthessék napjaikat, a rehabilitációs vagy fejlesztési időszakot. Továbbá szem előtt tartják az intézményekben dolgozó személyzet megfelelő munkakörülményeinek biztosítását is.

„A koronavírus ideje alatt még körültekintőbben kell fellépnünk az egyes szektorok védelmében. A szociális gondokkal küzdők nem szűnnek meg létezni ebben az időszakban, hanem köztük még többen, még több nehézséggel találják szemben magukat. Most ezeknek az embereknek a helyzetén szeretnénk segíteni az EU-s alapok lehívásával.” – nyilatkozta Bíró Barna Botond, a Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

„Az intézményeinkben, családi házainkban élő gyermekek, fiatalok, fogyatékkal élők, de a személyzet is nagy kihívással szembesült az elmúlt hónapokban. A fertőződés megelőzése végett az otthonaink zárt intézménnyé váltak, az ellátottaink nem találkozhattak rokonaikkal, barátaikkal, és nem hagyhatták el az intézményt. A nevelőink, gondozóink egy hónapig ugyanebben az elzártságba kellett éljenek, be kellett költözzenek a központokba, házakba. Köszönet mindannyiuknak, hogy sikeresen vészelték át ezidáig ezeket a nehézségeket. A mostani pályázat révén a fertőződés megelőzésének anyagi oldalán próbálunk javítani, hiszen a támogatásból védőfelszerelésekkel, tisztító- és fertőtlenítőszerekkel látjuk el ezeket az intézményeket.” – jellemezte a kialakult helyzetet Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi intézmény vezérigazgatója.

A pályázati jelentkezéseket a benyújtás sorrendjében bírálják el, és az erre szánt támogatási alap kapacitásához mérve, sorban osszák szét a beérkező projekttervek között.

Csíkszereda, 2020. július 7.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774