Színpadon a Bojzás és Bojzácska

(0 Szavazat)45 megjelenítés

Lengyelországi turné után a XVII. Csíkkozmási Falunapokon léptek fel a Bojzás és Bojzácska néptánccsoportok.
A csíkkozmási Bojzás Néptánccsoport meghívást kapott egy lengyelországi turnéra június 27–július 3. között. A kozmásiak 22 fős csapata június 26- án indult útnak.

Első nap a csoportvezető és egy viseletbe öltözött pár találkozott a városházán Legnica város polgármesterével, a fesztivál szervezőivel és a részt vevő csoportokkal. Voltak kínaiak, grúzok, Costa Rica-iak, csehek, törökök, szlovákok és lengyelek. A szervezők üdvözölték a részt vevő csapatokat, bemutatták a rendezvényt, a várost, és örömüket fejezték ki, hogy a különböző tánccsoportok bekapcsolódtak a rendezvénysorozatba.

Minden fellépés felvonulással kezdődött, volt utcatánc és színpadi fellépés is. A kozmási csoport is felvonult Legnica főutcáján, táncoltak és felléptek a főtéren.

A program része volt Legnica meglátogatása is, de Wolowban és Swidnicaban is fellépett a néptánccsoport.

Meglátogatták Zamek Grodziec várát, majd Chocianówban, Zamieniceben és Lisiecben gálakoncerten vettek részt. A zárófellépés Rudna városban volt, majd a résztvevők megosztották élményeiket és megajándékozták egymást.

A kozmásiak kellemes és tartalmas hetet töltöttek Lengyelországban, ahonnan új élményekkel gazdagodva és feltöltődve tértek haza.

A csapat ezúton is köszönetét fejezi ki támogatóinak: Csíkkozmás polgármesterének, a csíkkozmási közbirtokosságnak, a csíkkozmási Marhatartó Gazdák Egyesületének, az Alcsík Kistérségi Fejlesztési Társulásnak, a csíkszentmártoni közbirtokosságnak, a csíkcsekefalvi közbirtokosságnak, a csíklázárfalvi közbirtokosságnak, a Ferati Kft.-nek, a Nyerges Mezőgazdasági Társulásnak, Boros Györgynek és Virág Györgynek.

A csapat néptáncoktatási programját idén 4500 lejjel támogatta Hargita Megye Tanácsa. A megyei tanács pályázatai megtekinthetők az alábbi linken: http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/palyazatok-projektek/aktiv-palyazati-kiirasok.html

Csíkszereda, 2017. augusztus 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774