Szigorú szabályokat léptetnének érvénybe a rönkszállításra vonatkozóan több megyeiút-szakaszon is

Nem tűr halasztást a helyzet Gagy és Maros megye határa között 

(0 Szavazat)38 megjelenítés

– Gátlástalanul használják az utat a rönkszállítók, ott hagyják a fatörmeléket, rönkök hevernek az út szélén és járhatatlanná teszi a komoly közpénzekből karbantartott úttestet – fejezte ki felháborodását Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke október 16-án, a 136-os jelzésű megyei úton tartott terepszemle alkalmával, melyen részt vett a község polgármestere, Simó-Dezső Szabolcs, valamint a megyei tanács műszaki igazgatóságának munkatársai is.

A megyeelnök kiemelte, nem a tudatos és fenntartható erdőgazdálkodás ellehetetlenítése a cél, hanem a kialakult helyzet normális keretek közé való terelése.

– Úgy kell a folyamatokat megszervezni, hogy senkinek ne legyen kárára. Szükséges rámpa, kijelölt rakodóhely és meg kell találni a közös nevezőt, hisz csak idén 236 ezer lejt a kövezési munkálatok költsége, melyre Hargita Megye Tanácsa RMDSZ frakciójának vállalásával és a korábbi falufórumon megbeszéltek alapján biztosítottak forrásokat.

Borboly Csaba hozzátette, amennyiben nem születik rövidesen egyezség, leállítják a munkálatokat.

A megyeelnök felajánlotta, előkészítenek egy erre vonatkozó szabályt, amennyiben a helyi önkormányzat vállalja, hogy érvénybe léptetik. Ugyanezeket az intézkedéseket vezetnék be a csinódi, valamint a kovácspéteri megyei utakon is.

Simó-Dezső Szabolcs vállalta, megegyeznek az erdőgazdálkodókkal, hogy csak száraz időben folytassanak kitermelést a 136-os jelzésű megyei úton.

Chiorean Adrian, Hargita Megye Tanácsa Műszaki vezérigazgatóságának igazgatóhelyettese hangsúlyozta, Gagy lakosságának hatalmas lehetőséget jelent a szóban forgó útszakasz, és ha kellő figyelmet fordítanak rá, évről évre könnyebben karbantartható lesz, kevesebbet kell rá költeni, nő az út terhelhetősége és szélessége.

A megyeelnök korábbi konzultációja a gagyi fakitermeléssel kapcsolatosan itt tekinthető meg.

Csíkszereda, 2018. október 16.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774