Szerződésbontásra készül a megyei tanács a csicsói Olt-híd építőjével

A Dâmbovița-parti trükkök Hargita megyében nem működnek

(0 Szavazat)20 megjelenítés

Felszólították a csicsói Olt-híd építését végző vállalkozást Hargita Megye Tanácsa illetékesei, hogy próbálja tartani a határidőt, ellenkező esetben szeptember 12-i hatállyal felbontják a kivitelezési szerződést. A 123F jelzésű, Csíkcsicsót Oltfaluval és Csibával összekötő megyei úton található híd építésének késése annak is tulajdonítható, hogy a megyei tanács szakemberei többször visszabontattak és újjáépítettek egyes részeket, amelyeken nem találták megfelelőnek a minőséget.

A kivitelezőnek szeptember 5-én küldött utolsó figyelmeztetésében a megyei tanács kéri az építésvezetők leváltását, illetve hogy szeptember 7-re a helyszínen biztosítsák a szükséges mennyiségben a gépeket és a szakembercsapatot a munkálatok gyorsítása érdekében, és további eszközöket kérnek újabb mérések elvégzéséhez.

– Sok kínlódásunkba került, amíg megépült a híd, és már számtalanszor volt fogytán a türelmünk nekünk és az érintett lakosságnak egyaránt. Többször kellett visszabontani és újraépíteni a szerkezet egyes részeit, ami már tűrhetetlen, így több mint valószínű, hogy szerződést bontunk. Megalakul egy leltárbizottság, és csakis azt fizetjük ki a kivitelezőnek, amit megfelelően, jól el is végzett – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Hozzátette: reméli, ugyanez a kivitelező az általa megnyert gyimesközéploki hídépítéseken nem így fog dolgozni, mert akkor azok esetében is szerződésbontásra számíthat. – Hargita megyében a Dâmbovița-parti trükkök nem működnek – jelentette ki a megyeelnök.

Szerződésbontás esetén a megyei tanácsnak a munkálatok hátralevő részének elvégzésére közbeszerzést kell kiírnia.

Borboly Csaba egy korábbi Facebook-bejegyzésében már jelezte, hogy a kivitelező nem a tervezett ütemben halad a munkálatokkal. A szerződés értelmében a napi büntetőkamat az el nem végzett vagy későn elvégzett munka értékének a 0,03%-a, ami a megyeelnök szerint nagyon kevés, és rossznak tartja a vonatkozó törvényt, mert nem motiválja a megbízott vállalkozásokat, hogy hatékonyan, gyorsan, a határidőt betartva dolgozzanak.

Csíkszereda, 2016. szeptember 5.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774