Szertáravató ünnepséget tartottak Kaposváron

Magyarországra látogattak a székelykeresztúri önkéntes tűzoltók

(0 Szavazat)26 megjelenítés

A székelykeresztúri Villám Önkéntes Tűzoltó Egyesület mint testvérszervezet meghívást kapott a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület (KÖTÉL) tűzoltószertárának avatóünnepségére október 6–8-án. Az épület elkészülése 18 éves álom beteljesülését jelentette a kaposvári önkéntesek számára. A rendezvényen részt vett Hargita Megye Tanácsa részéről Rátz István megyei tanácsos.

A kaposvári egyesületnek idénre sikerült saját forrásokból, adományokból, támogatásokból és banki hitelből összegyűjteni annyi pénzt, hogy megvásárolhatták azt az épületet, amelyben már évek óta szeretnék megvalósítani a saját szertárt. Szabadidőt nem sajnálva, önkéntes munkával átalakították szükségleteik szerint. Az új, négyállásos épületbe egy helyre kerülhettek a korábban több helyszínen tárolt felszerelések, ezzel is gyorsítva a helyszínre jutást. A szertáravató ünnepség alkalmával háromnapos rendezvénysorozat várta a vendégeket, így részt vehettek a taszári légibázison megszervezett összevont gyakorlaton, a zselici csillagvizsgáló előadásain, valamint megtekinthették a repülőmúzeumot, a kaposvári egyetem Bőszénfai Szarvasfarmját és a trófeakiállítást.

A kaposvári önkéntesek a székelykeresztúri egyesület tagjait már a szervezet alakulása után felkarolták, követendő példát és helyes irányt mutattak nekik, tőlük kapták az első védőfelszereléseket, ezenkívül alapfokú tűzoltó-, műszakimentő-, elsősegély- és alpinoktatást is biztosítottak a keresztúri csapatnak. Számos közös tevékenységet folytattak, úgymint szimuláció, gyakorlat, sérült személyek hazatelepítése külföldről, beteg személyek Magyarországra való szállítása, árvíz elleni védekezés a Gagy mentén és más Hargita megyei településeken, árvízkárok felszámolása a magyarországi Tahitótfaluban. A két csapat 2006-ban aláírt testvérkapcsolata azóta is aktív, és ennek a jelképes megpecsételéseként október 8-án a keresztúriak egy kopjafát adományoztak a kaposvári önkéntes bajtársaknak, amely számukra azt az önzetlen kapcsolatot jelképezi, amely határokat nem ismerve, gátakat legyőzve összeköti az anyaországi magyarokat a Székelyföldön élőkkel. Az adomány kijuttatásában Hargita Megye Tanácsa is segített.

Csíkszereda, 2016. október 11.


Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774