Szeptember 15-ig gyűjtik az aláírásokat a vadkár petícióra

Pár nap alatt már több mint 4000-en írták alá a támogató íveket

(0 Szavazat)39 megjelenítés

Idén tíz esetben sebesített meg medve embert Hargita megyében, közülük fele már aláírta azt a petíciót, amellyel Hargita Megye Tanácsa a nép ügyvédjéhez fordul a nagyvadak ügyében. 

Mint arról már hírt adtunk, augusztus 30-án elkezdődött az aláírásgyűjtés a nagyvadak ügyében. Hargita Megye Tanácsa felkérte a helyi önkormányzatokat és az egyházat is, hogy segítse az aláírásgyűjtést. A petíciót alá lehet írni szeptember 15-ig a polgármesteri hivatalokban és a plébániákon, illetve erről a linkről is letölthető.

Az elmúlt napokban felkeresték az idei medvetámadások áldozatait, akik ugyancsak aláírói a vadkárpetíciónak. Elsőként a csíkszentléleki medvetámadás áldozata írta alá augusztus 29-én kórházi betegágyán a petíciót, majd augusztus 31-én Nyika Mihály, a csíkdánfalvi medvetámadás áldozata. Csíkmadarason két pásztort támadott meg a medve, egyikőjük még mindig lábadozik és még egy műtétre szorul, társa, aki könyebb sérüléseket szenvedett Iulian Mogîldea szintén aláírta a petíciót. Az aláírókhoz csatlakozott Demeter Csaba, a firtosmartonosi medvetámadás áldozata, valamint Bartó Tibor a csíkmadarasi károsult gazda is.

Vasárnap aláírta a petíciót az a csíkjenőfalvi férfi is, akit szeptember 2-án, szombaton támadott meg a medve mogyorószedés közben. Őt Csíksomlyón a Fertőző Osztályon látogatta meg Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

– A héten létrehozunk Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületén keresztül egy olyan alapot, amellyel a medvetámadások áldozatait kívánjuk segíteni, ugyanakkor jelenleg egyeztetünk az áldozatokkal arról, hogy szükséges jogi tanácsadást biztosítunk számukra, hisz van lehetőség jogorvoslatra és kártérítés követelésére, de ezidáig nem élt senki a lehetőséggel. Bízom benne, hogy az idei kárvallottak többsége fog élni a segítségnyújtásunkkal – nyilatkozta Borboly Csaba.

A Régiók Bizottságának tagjaként Borboly Csaba a medvék által okozott károk témájában tesz jelentést a Régiók Bizottságában, a munkadokumentum és egyéb hasznos anyagok megtalálhatók a raportőri aloldalon.

Csíkszereda, 2017. szeptember 4.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774