Szemléletváltás a fiatal generáció oktatása és alkalmazása érdekében

Rendkívüli ülést tartott Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)38 megjelenítés

A tisztségjegyzék módosítását szorgalmazta Hargita Megye Tanácsa. Az október 6-ai rendkívüli tanácsülésen a tisztségükben szintet lépő alkalmazottak előléptetéséről, az osztályok közötti áthelyezésről és kezdő állások meghirdetéséről döntöttek. A megyei tanács a fiatal generáció szemléletmódját és újító ötleteit szeretné befogadni munkaközösségének életébe.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke indokolta a napirendi pont fontosságát. – A megyei tanács gyakornoki programja elérte a kívánt eredményt. A fiatalok megismerték és nagyon vonzónak tartják a megyei tanácsnál folytatott munkát. Annak értelmében, hogy számos kolléga elérte a nyugdíj korhatárt, a felszabadult helyeket kezdő állássá tudjuk módosítani. Ezzel lehetőséget adunk a fiataloknak a végleges elhelyezkedésére – tette hozzá a megyei tanács elnöke.

A diákság mellett is állást foglal Hargita Megye Tanácsa. Az állásfoglalás alapjául szolgál az Európai Bizottság által 2018-ban kezdeményezett Digitális oktatási cselekvési terv. A világjárvány időszakában elengedhetetlen lett a digitális oktatás és a digitális kompetenciák fejlesztése. A megyei tanács javaslatai alapján, szükség van az IT infrastruktúra biztosítására minden régióban és településen, az iskolákban és otthonokban egyaránt. A digitális oktatási tartalomnak integrálnia kell a nemzeti kisebbségi háttérrel rendelkező gyermekek lehetőségeit, biztosítva ezzel az esélyegyenlőséget minden társadalmi réteg számára. A digitális oktatáshoz digitális kompetenciákra van szükség, így a cselekvési tervnek hozzá kell járulnia az oktatásban részt vevő valamennyi személy készségfejlesztéséhez, mint például: gyermekek, diákok, tanárok és szülők számára is. Szükségszerű az integrált megközelítés és az integrációs programok elindítása az információs és kommunikációs technológiai eszközök használatának elsajátítására. Az elvi határozatot egyhangúlag elfogadta a testület.

A rendkívüli tanácsülésen napirendre került Hargita Megye Tanácsa által működtetett Útépítő és Karbantartó Vállalat alaptőkéjének növelése. A határozat munkaeszközbeli bővítésről döntött. Célszerűnek bizonyul a Hargita megyei cég fejlesztése, mivel olyan munkálatok elvégzését tudja vállalni, amelyekre nem pályáztak a szabadpiac befektetői. Útépítő és Karbantartó Vállalat jelenleg az állami kártérítésben részesült árvíz sújtotta térségek rendbehozásán dolgozik.

Kászon-patak mellett a 121G megyei úton egy 100 m-es szakasz támfalakkal történő megerősítéséről döntöttek. A tanács a szakértői véleményről szavazott.

Jóváhagyta a testület a Hargita Megye Tanácsa által működtetett Vámszer Géza Művészeti Népiskola 2020/2021-es év tandíjaira vonatkozó szabályzatot.

A 2020-as évi költségvetés módosítása és átcsoportosítása került napirendre a Helyi Közigazgatási Vezérigazgatóság, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság, a Programok, Projektek és Közbeszerzési Vezérigazgatóság, a Gazdasági Vezérigazgatóság és a Vagyongazdálkodási Vezérigazgatóságra vonatkozóan. A Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság esetében Európai Uniós pályázat megnyeréséről számolhattak be, amelyet a koronavírus-járvány hozta, különleges igényű ellátások finanszírozására fordítanak.

Az online tanácsülés alább nézhető vissza:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1021563258295619


Csíkszereda, 2020. október 6.

 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774