Székelyszenterzsébet jó példa az összefogásra

Leterítik a várva várt aszfaltszőnyeget a 134A megyei úton

(0 Szavazat)58 megjelenítés

Újabb lépés történt Hargita Megye Tanácsa kiemelt stratégiájának megvalósítása érdekében, a kisfalvak élhetőbbé tételéért: elkezdték az útjavítást a székelyszenterzsébeti, 134A jelzésű megyei úton pénteken, november 6-án, amit a helybéliek már nagyon vártak, és ez ügyben konzultáltak korábban Borboly Csabával. Hargita Megye Tanácsának elnöke szombaton ismét ellátogatott a településre, hogy találkozzon az ott lakókkal.

Jelenleg a gödrök kimarását végzi a kivitelező a szenterzsébeti úton Hargita Megye Tanácsa egybefüggő aszfaltrétegek leterítését célzó programjából, utána kezdik az aszfaltozást. A kivitelező közlése szerint kedvező időjárás esetén nyolc munkanap alatt fejezik be a munkálatot. A szakasz hossza 2920 méter, Sárd után Maros megye határától Szenterzsébet Románandrásfalva felőli végéig. A beruházás értéke 640 000 lej (plusz áfa). Incze Csongor, Hargita Megye Tanácsának alelnöke a helyszínen tartózkodott a pénteki kezdéskor.

– Nagyon örvendek, hogy sikerült elindítani ezt a rég várt munkálatot. Köszönöm az útkarbantartással foglalkozó kollégáknak mindazt, amit a felújítás érdekében tettek, ugyanis erőnkön és kapacitásunkon felül kellett teljesítenünk. Továbbá köszönetemet fejezem ki a kivitelező cégnek a gyors felkészülésért, ugyanis még csak három napja kötöttük meg a szerződést, és ma már folyik a munka – nyilatkozta Incze Csongor.

Szombaton délután Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke is ellátogatott a településre, folytatva azt a kommunikációt, amelyet a szenterzsébeti fiatalok kezdeményeztek, Szabó Ottó vezetésével, a megyei tanács vezetőségével. A második megbeszélésre Székelyszenterzsébet központjában került sor. A megyeelnökön kívül jelen volt többek között Kincses Kálmán helyi református lelkész, Tordai Enikő, Újszékely község polgármestere, Szabó Ottó, a helyi fiatalok szóvivője, Nagy Károly, a református egyház gondnoka, valamint Szigyártó Barna, aki szintén a helyi közösség szószólója. A megbeszélés fő témáját az elkezdett útmunkálatok és a települést érintő sürgős tennivalók képezték. Fontos a folyamatos tájékoztatás, a gondok átbeszélése, mert ezáltal elkerülhetők a félreértések, mondta Borboly Csaba, aki örömét fejezte ki, hogy a találkozóra ezúttal is többségében a település fiataljai jöttek el.

– Szenterzsébet jó példa az összefogásra, és az építő párbeszéd kezdeményezése előmozdítja a faluközösség, illetve a térség közügyeit. Jó látni, hogy a falu fiatalságának fontos, mi történik itt, tervez, céljai vannak. Ahogy az lenni szokott, és szerintem természetes, akkor, amikor egy baj orvoslása elkezdődik, máris következik a következő problémafelvetés, így megtudhattam, hogy Szenterzsébeten nincs, ahol focizniuk a fiataloknak, nincs sportpálya – ezen változtatni kell. További gondokra is fény derült, megoldást keresünk a kultúrotthon padolására és bebútorozására. Tehát vannak elképzelések, amihez várják a segítséget – nyilatkozta a megyei tanács elnöke. Hozzátette: reméli, a következő találkozón már a várva várt új aszfaltszőnyeg hozadékáról beszélgethetnek.

A szenterzsébetiek elmondták: nemcsak azt szeretnék elérni, hogy elkészüljön az aszfaltút, hanem vigyázni is szeretnének rá, forgalmi táblák elhelyezésével, valamint fontosnak tartják a forgalmi törvényeknek megfelelő súlykorlátozás betartását.

A megyeelnök közölte, hogy szombaton Szabó Árpáddal, a Maros Megyei Tanács alelnökével egyeztetett Incze Csongor illetékes alelnök, és Maros megye vállalta, hogy nem csak kátyúzás lesz a Maros megyébe eső sárdi részen, ahol szintén elkezdték a javítást.

Székelykeresztúr, 2015. november 7.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774