Székelykeresztúr térségébe látogatott Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke

Kevésből sokat megvalósítani

(0 Szavazat)26 megjelenítés

Székelykeresztúr térségébe látogatott Latorcai János, Magyarország Országgyűlésének alelnöke április 24-én, ahol Borboly Csabával és Incze Csongorrral, Hargita Megye Tanácsának elnökével és alelnökével, illetve a térségi települések vezetőivel egyeztetett, illetve meglátogatta a térség számos beruházását. 

A látogatás első helyszíne Székelykeresztúr volt, ahol Rafai Emil polgármester bemutatta a város virágzó anyaországi testvérkapcsolatait, ugyanakkor ismertette a település fejlesztési terveit. Ezután az elöljárók meglátogatták a székelykeresztúri tejgyárat amely közel 500 gazda összefogásával jött létre, és már három éve működik.  A tejgyárat Bálint Sándor elnök, valamint Ferenczy  Ferenc mutatták be, akik ismertették a gyár aktuális problémáit, kihívásait. Latorcai János elismeréssel nyilatkozott a beruházásról, és kiemelte, a gyár nagyon példaértékű, hiszen az mellett, hogy hozzájárul a környék gazdáinak megélhetéséhez, a gazdasági élet szerves részévé válhat, ugyanakkor egészséges élelmiszert állítanak elő, amely egyre inkább felértékelődik a mai világban.

Székelykeresztúr után Szentábrahám községbe látogatott a küldöttség, ahol Simó Dezső Szabolcs polgármester valamint a község elöljárói fogadták őket. Első lépésként meglátogatták Mátéfi Domokos juhtenyésztő tanyáját, aki a megyei tanács mintagazdaság programjának részeként 2013-ban elismerésben részesült. Ezután megtekintették a magyarandrásfalvi, kismedeséri és gagyi kultúrházakat, a szentábrahámi iskolát, valamint a firtosmartonosi unitárius templomot és a régi iskolát, amelyeket a megyei tanács Kaláka programjának keretében újítottak fel.

Latorcai János elismeréssel szemlélte a kevés megyei támogatással, helyi munkával elkészült beruházásokat, kiemelte, hogy a el fogja mondani a magyar parlamentben, hogy Székelyföldön milyen kiváló eredményeket érnek el összefogással, együttdolgozással.

Borboly Csaba tanácselnök bemutatta a megyei tanács azirányú törekvéseit, hogy a kevés erőforrásból élhető életteret tudjanak biztosítani a megyében lévő számos vidéki, kis lélekszémú településen, úgy mint a Kaláka kezdeményezés, vagy a Kisfalu program, amelyek sikeressége kizárólag az együttműködésen múlik, hogy mindenki odategye a saját részét a munkához.

A látogatás utolsó állomása Bögöz községben volt, ahol Farkas Mózes polgármesterrel valamint a református egyház vezetőivel egyeztettek a bögözi műemléktemplom további feljavítási munkálatairól.


Csíkszereda, 2015. április 24.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774