Székelyföldre csábítanak a Romexpón

Hétvégén tartják a nemzetközi turisztikai vásárt Bukarestben

(0 Szavazat)32 megjelenítés

Idén is közös standdal népszerűsítik Székelyföldet Hargita, Kovászna és Maros megye turisztikai egyesületei a február 22–25. között megszervezett bukaresti nemzetközi turisztikai vásáron. A három megye egységes arculattal, ugyanakkor térségükre jellemző turisztikai ajánlatokkal teszi teljessé a székelyföldi idegenforgalmi kínálatot.

A Hargita Megye Tanácsa által létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás többnyelvű szóróanyagokkal és turisztikai ajánlatokkal lesz jelen, így próbálják megyénkbe csábítani a román fővárosból a turistákat.

– A turisztikai vásárok segítenek céljaink elérésében, a vendégéjszakák számának növekedésében, ami hozzásegít  vállalkozói réteg és ezáltal a térség gazdaságának megerősítéséhez. A megyei farsangbúcsúztató, a csíksomlyói pünkösdi búcsú, az Ezer Székely Leány Napja Találkozó, a megyenapok, a Székelyföld Napok mind-mind olyan rendezvények, amelyekre érdemes ellátogatni és nem csak szemlélője, hanem aktív részese lenni. Élményt kívánunk nyújtani, ahogy tettük ezt legutóbb, amikor négy ország nagykövetét láttuk vendégül a megyei farsangbúcsúztató alkalmával – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

– Az Ifjúság Évében bevontunk a Sapientia egyetem végzős turisztika szakos diákjait is, akiknek jó szakmai gyakorlat lehet úgy a Romexpón, mint március elején a Hungexpón részt venni és segíteni a megye promoválásában – fűzte hozzá Borboly Csaba megyeitanács-elnök, aki óraadó oktatója az egyetemnek.

A bukaresti nemzetközi turisztikai vásár csütörtöktől vasárnapig látogatható naponta 10 és 16 óra között a Romexpó területén (Bukarest, Bd. Marasti, 65-67. szám)

 

Csíkszereda, 2018. február 21.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774