Székelyföldi Akadémia Csíkmindszenten

(0 Szavazat)58 megjelenítés

A csíkmindszenti sportcsarnokban került sor április 24-én a Székelyföldi Akadémia megszervezésére. A családias hangulatú rendezvényen Krézsek Erika alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, ahol a szülők, családanyák, pedagógusok szakemberektől, hiteles forrásból hallhattak konkrét tanácsokat, és feltehették a témához kapcsolódó kérdéseiket. 

Gyermeklélektanról szülőknek - a gyermeknevelés rejtelmei című előadásában Kádár Enikő pszichológus hangsúlyozta, hogy a család olyan közeg lehet a gyermek számára, ahol megélheti a biztonság érzését, és ez rendkívül erős támpontot ad a személyiségfejlődéshez, hiszen az egyén személyisége akkor stabil, ha a külső világ bármilyen változására, a belső világa ugyanaz marad.

Mi változott a család szempontjából pozitívan a mai világban? A szülők elérhetőbbek, a gyermekekkel szabadon csinálnak együtt különböző dolgokat, több mindent engednek kipróbálni, a közös főzéseknek, mosogatásoknak, kertészkedéseknek rendkívül pozitív a hozadéka, mondta a pszichológus.

Szenvedélyes tizenéves címmel tartotta meg előadását Forró-Erős Gyöngyi pszichológus, mentálhigiénés szakember.

– A kamaszkor természetes állapot, de krízisperiódus, ahol könnyen elcsúszhat a tizenéves. A testi-lelki változások, az útkeresés időszaka, tele érzelmi feszūltségekkel, amit feloldani kézenfekvő megoldásnak tűnhet a különböző törvényes vagy törvénytelen drogok fogyasztása. Védelmet jelenthet természetesen a bizalmi kapcsolat a szülőkkel, az együtt töltött, minőségi idő, a közös programok, elfoglaltságok, feladatok. Az a kamasz, akinek „dolga van”, értelmes, örömet, megelégedettséget adó elfoglaltságai, céljai, álmai vannak, nem lesz szenvedélybeteg – fogalmazott a szakember.

Az esemény jó hangulatban zajlott, a község további témákkal várja vissza a Székelyföldi Akadémiát.


[ Közéleti hírek ]

 

Csíkszereda, 2018. április 25.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774