Székelyföldben gondolkoznak a turisztikai szakemberek

A vállalkozókat is bevonták a tervezésbe

(0 Szavazat)44 megjelenítés

Hogyan tud Székelyföld mint turisztikai desztináció még erőteljesebben megnyilvánulni? Hogyan segítheti a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás a helyi vállalkozókat, hogy növelni tudják a vendégéjszakák és a térségbe vonzott turisták számát? – erről tartott megbeszélést az érintettekkel hétfőn a Hargita Megye Tanácsa által létrehozott fejlesztési társulás.

A csíkszeredai megyeházán április 10-én összegyűlt vállalkozókat és turizmus iránt érdeklődőket Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte, majd az elmúlt évek eredményeiről és az idei tervekről Mezey Zsolt, a fejlesztési társulás igazgatója számolt be.

A megyeitanács-elnök bizakodó, úgy látja, kezd letisztulni a szerepvállalás, hisz a közösségi társulások elsődleges célja a kiszolgálás kell hogy legyen, valamint a népszerűsítés, ami segíti a helyi vállalkozókat, turizmusban érdekelteket.

– Azt szeretnénk, ha önök elmondanák, mik az elvárásaik, miben tudunk segíteni, hogy a vendégéjszakák száma és az igénybe vett szolgáltatások száma növekedjen – hangsúlyozta Borboly Csaba. A megyei tanács az infrastruktúra fejlesztésével is hozzá kíván járulni a megye turizmusának fellendítésében, legyen szó rendezési tervek elkészítéséről, utak, vízhálózatok korszerűsítéséről – hangzott el a találkozón.

Egy héttel korábban, április 3-án Csíkszeredában egyeztetett a három székelyföldi megye vezetője, és harminc pontban foglalták össze, melyek azok a területek a turizmusban, amelyekben együtt erőt tudnak felmutatni.

– Péter Ferenc, Maros megye és Tamás Sándor Kovászna megye tanácselnöke is egyetértett a harminc ponttal, bízom benne, hogy hamarosan konkrét lépések is történnek ezek gyakorlatba ültetéséhez. Ezáltal Székelyföld mint desztináció sokkal erősebben meg tud jelenni – nyomatékosította Borboly Csaba.

Mezey Zsolt igazgató vetített képes előadásban összegezte az elmúlt évek főbb megvalósításait: konferenciák, megbeszélések szervezése, műhelymunkák lebonyolítása, többnyelvű turisztikai kiadványok készítése, programcsomagok, turisztikai vásárokon való részvétel. Az idei tervek között szerepel a http://www.visitinharghita.ro/ honlap korszerűsítése, továbbá egy mobilalkalmazás létrehozása is körvonalazódik.

A bemutató után a jelen lévő szakemberek, vállalkozók osztották meg észrevételeiket, amelyeket a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás figyelembe vesz a közgyűlésén előterjesztett éves tevékenységi terv elkészítésénél.

Csíkszereda, 2017. április 10.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774