Székelyföld létezik és vonzó a külföldi turisták számára

A térség turizmusát népszerűsítették Berlinben

(0 Szavazat)15 megjelenítés

A címben szereplő kijelentésre bizonyíték a március 9–13. között zajló berlini nemzetközi turisztikai kiállításon (ITB Berlin - http://www.itb-berlin.de/en/) idén első ízben szerepelő Hargita megye pultja, amely egész Székelyföldet népszerűsítette a külföldi turistáknak. A kiállítást idén 50-ik alkalommal szervezték meg, és a világ legnagyobb turisztikai vásáraként tartják számon, idén több mint tízezer kiállító vett részt. Megyénket a Hargita Megye Tanácsa által életre hívott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás képviselte.

Az ötnapos rendezvény különlegessége, hogy három napon a szakmai kapcsolatok kiépítésére nyílt lehetőség, míg az utolsó két napban a széles közönség is betekintést nyerhetett térségünk vonzerejébe a fejlesztési társulás által összeállított részletes és tematikus katalógus által (http://visitinharghita.ro/). A látogatók folyamatosan özönlöttek, és nagy volt az érdeklődés a megye iránt, Svájc, Lengyelország, Ausztria, Csehország, Portugália, Németország csupán néhány azon országok közül, amelyekből érkeztek cégek képviselői, és elbeszélgettek megyénk képviselőivel. Az érdeklődők megkóstolhatták többek között a fenyédi pálinkát és a pálpataki sajtokat.

Nagy lehetőség ez térségünk vendéglátói számára Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint, mert felfigyelhetnek Székelyföldre a külföldi turisták Romániába utaztatásában érdekelt cégek.

– Így is lehet Székelyföld érdekeit képviselni, Székelyföldért dolgozni. Nyugodtan, célorientáltan, békében kézzelfogható, jövedelmező eredményeket érhetünk el – nyilatkozta a megyeelnök.

Csíkszereda, 2016. március 14.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774