Székelyföld közlekedési csomópontjává válhat Etéd község

Újra megszervezték a híres kőrispataki szalmakalap fesztivált

(0 Szavazat)31 megjelenítés

Sokadik alkalommal került megrendezésre Kőrispatakon a község védjegyévé vált szalmakalap fesztivál július 21-én. Az eseményen a község elöljárói mellett részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Kolumbán Dávid megyei tanácsos is.

– Örömmel tölt el, hogy önerőből is látványos fejlesztéseket valósít meg a község. Nem csak hagyományainkat ünnepeljük meg évről évre ezen a fesztiválon, hanem általa a megyehatárokon jóval túlszárnyaló hírnévre tett szert a község, hisz, nincs ember, aki ne hallott volna még kőrispataki szalmakalap múzeumról és erről a színvonalas rendezvényről – mondta Kolumbán Dávid.

– Távlatos célokat kell megfogalmazni és kitűzni, melyek révén egy olyan jövőképet tudunk biztosítani az ifjúságnak, mely valós alternatíva a külföldi munkával szemben – hangsúlyozta Borboly Csaba és hozzá tette, hisz abban, hogy ha elvégződnek a szükséges fejlesztések és odafigyeléssel, közösen hasznosítódnak a térség értékei, akkor van, amiért itthon maradjanak, illetve hazatérjenek a fiatalok.

A megyeelnök elmondta, ha elkészül a Küsmöd-Sóvárad útszakasz, illetve Énlakát Székelypálfalván keresztül sikerül összekötni Székelyudvarhellyel, valamint uniós pénzből az Etéd-Atyha szakasz is elkészül, akkor Etéd község akár Székelyföld közlekedési csomópontjává is válhat.

– Örömmel tölt el, hogy ezt a célt prioritásként kezeli az udvarhelyszéki RMDSZ, hisz évtizedek keresztül volt a megye mostohagyermeke Etéd község – emelte ki Borboly Csaba, majd elmondta, Szőcs László, valamint Nagy Endre polgármesterek és csapatuk újra és újra példaértékű eredményeket mutatnak fel.

A megyeelnök arra bíztatta az egybegyűlteket, minél többen adjanak hangot a szóban forgó fejlesztések fontosságának.

Borboly Csaba köszöntőbeszéde itt, a helyszínen készült albuma pedig itt tekinthető meg.

Csíkszereda, 2018. július 22. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774