Székelyek a 40. Hungexpón

(0 Szavazat)35 megjelenítés

Székelyföld is jelen van a március 3–5. között megrendezett legnagyobb magyarországi turisztikai seregszemlén. Az Utazás kiállítás 2017 elnevezésű turisztikai rendezvényen Kovászna, Hargita és Maros megyék turisztikai egyesületei népszerűsítik a térség idegenforgalmi ajánlatait. 

Az idén 40. alkalommal megszervezett eseménynek helyet adó Hungexpo Budapesti Vásárközpontban a látogatók 23 ország 300 kiállítójának ajánlataiból válogathatnak.  Az országos képviselet mellett, amely a román turisztikai minisztériumnak köszönhető fontos, hogy Magyarország piacvezető turisztikai kiállításán Székelyföldet idén új arculattal, közös standdal reklámozzuk – fogalmazott Jánó Szabolcs, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület igazgatója.

A külföldi turista azért utazik Székelyföldre, hogy olyan élményekben és programokban legyen része, amelyet otthon nincs lehetősége megtapasztalni. Éppen ezért a magyarországi turisták főként a háromszéki mofetták és gyógykezelési lehetőségek felől érdeklődnek, elmondásuk szerint kirándulásuk során szívesen látogatnak el a háromszéki épített örökségekhez, kúriákhoz, kastélyokhoz. Főként a falusi és egyben gyerekbarát szálláshelyeket részesítik előnyben a szállodákkal és hotelekkel szemben, valamint nyitottak a szervezett programok és kulturális rendezvények iránt. A virtuális szemüvegeken keresztül bemutattuk az érdeklődőknek Háromszék hét csodáját, a kicsik pedig a kifestősök és a kirakósok révén megismerhették térségünk néhány jellegzetességét” – tette hozzá az igazgató.

A budapesti Hungexpón Hargita megyét a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás képviseli, melynek alapító tagja Hargita Megye Tanácsa. A társulás munkatársai a megyét népszerűsítő brosurákat és katalógusokat állítottak ki, illetve programcsomagokat és kedvezményeket kínálnak.

A mostani kiállításra ötnapos húsvéti programcsomagot vittek, amely a hagyományos foglalkozásokat, mint például a tojásfestés, de a kikapcsolódást, így a wellnesst is magába foglalja. Erre a programcsomagra kedvezményt is ajánlanak, aki most megvásárolja, 10%-al kevesebbet fizet érte, ismertette a részleteket Mezey Zsolt, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója. Ezenkívül sóvidéki programcsomagot is ajánlanak, de jelen vannak a Bringaexpón is, ahol a Gyilkos-tó fölötti via ferratát és a bicikliútvonalakat kínálják. Ezek népszerűsítése révén remélik, hogy a nyár folyamán minél több biciklis turista érkezik Hargita megyébe, mondta Mezey Zsolt.  

„Mindig nagy az érdeklődés a székelyföldi szálláslehetőségek, programok, rendezvények iránt a magyarországiak körében. Ezeknek a kiállításoknak a célja a vendégéjszakák növelése, és ezáltal munkahelyek teremtése a szülőföldön való megélhetés biztosítására. Évek óta rendszeresen jelen vagyunk a szakmai kiállításokon, Hargita Megye Tanácsa is támogatja a szakmai találkozókon való részvételt a helyi turizmus fejlesztése, a regionális turizmus fenntarthatósága érdekében” – tette hozzá a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója.

Maros megye turisztikai stratégiájában kiemelt jelentőségű a megyébe látogató magyarországi turisták számának a növelése, éppen ezért tartja fontosnak a Maros megyei önkormányzat elnöke, Péter Ferenc, hogy a megye jelen legyen a budapesti Utazás kiállításon, amely Magyarország piacvezető turisztikai rendezvénye.

„Jelenleg is igen nagy számú magyarországi turista érkezik Maros megyébe, és többségük nem csak a mi látnivalóinkra kíváncsi, hanem tovább utazik Hargita vagy Kovászna megyébe, hogy minél többet lásson Székelyföldből.  Ez is azt mutatja, hogy a három megyének érdemes közös turisztikai fejlesztésekben gondolkodnia, illetve egy székelyföldi desztináció kidolgozásával erősíthetjük a közös brandet és hatékonyabbá tehetjük a régió látnivalóinak és turisztikai programjainak a népszerűsítését. Ennek érdekében már történtek lépések, de folytatnunk kell az együttműködést, mert bőven van még teendő. Tekintettel arra, hogy Maros megye területének csak egy része tartozik a történelmi Székelyföldhöz, a megye látnivalóit egy másik standon is népszerűsítjük, a romániai turisztikai minisztérium standjánál. A budapesti vásárra főként Marosvásárhelyről, Szovátáról és Segesvárról szóló anyagokat hoztunk, illetve a fürdővárosi és vidéki kikapcsolódási lehetőségeket ismertetjük, valamint a természeti turizmust” – emelte ki a budapesti UTAZÁS 2017 nevű vásáron részt vevő Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke.

Budapest, 2017. március 4.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774