Százezer lej Hargita megye turizmusának fejlesztésére

Elbírálta Hargita Megye Tanácsa a turisztikai programokra irányuló pályázatokat

(0 Szavazat)53 megjelenítés

Harmincöt beküldött támogatási igénylésből huszonhat pályázat nyert finanszírozást, Hargita Megye Tanácsa turisztikai programokra és projektekre irányuló programjának keretében.
Az elbíráló bizottság idén a lovas-, kerékpáros- és vallásturizmus támogatását kezelte prioritásként.
A finanszírozások révén idén továbbfejleszthetik a Mária út zarándok útvonal hálózatát, kiterjesztve azt a megye északi régiójára is.

A finanszírozások révén idén továbbfejleszthetik a Mária út zarándok útvonal hálózatát, kiterjesztve azt a megye északi régiójára is.

Molnár Sándor, az Erdélyi Mária Út Egyesület elnöke elmondta, Hargita Megye Tanácsának támogatásával idén a Gyergyói-medencére is kiterjesztik az útvonalat, hogy minden irányból csatlakozhassanak a zarándokok. Hozzátette, bíznak abban, hogy Mária út által nem csupán az idelátogatok lelki feltöltődése lesz garantált, hanem a megye turizmusának fellendülése is.

Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke elmondta, nem csupán turisztikai szempontból tartja fontosnak a kerékpárutak fejlesztését a megyében, hanem a biciklizés közösségformáló vonzata miatt is. „A helyiek számára is kiváló kikapcsolódási lehetőség egy kiadós biciklitúra, és amellett hogy feltölt, egészséges is. Ezért is fontos a kerékpárutak megfelelő kiépítése és a biztonságos biciklizés garantálása. Továbbá jó lehetőség arra is, hogy példát mutathassunk a mostani Play Station-Xbox generációnak, és bebizonyítsuk nekik, hogy a virtuális világon kívül is van szórakozás.” – emelte ki az alelnök.

– A lovasturizmus népszerűsítése évek óta a megyei tanács prioritásai közé tartozik – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. “Hagyományaink és identitásunk egyik alappillére a lovasélet. Épp azért kell kiemelten foglalkoznunk vele, hogy megőrizhessük, megélhessük és továbbadhassuk mindazt, amit elődeink ránkruháztak” – fejtette ki a megyeelnök.

A megyei önkormányzat vezetője azt is hozzátette, az idei szűkös költségvetés ellenére, a lehetőségekhez mérten igyekeztek arra, hogy továbbra is hűek maradjanak elvükhöz, miszerint minden olyan jó kezdeményezést támogat Hargita Megye Tanácsa, mely a megye és a lakosság érdekeit szolgálja.

A program keretében olyan fontos turisztikai projektek nyertek támogatást, mint például turistaösvények éjszakai, fluoreszkáló kijelölése a Tarkő-hegységben, az Egyes-kőnél, illetve a Szent Anna-tónál. A pályázatot a Csíki Hegyimentő Csapat nyújtotta be.

Egy másik említésre méltó pályázat, melyet az Eco Climb Egyesület adott le, via ferrata kiépítésére vonatkozik a tusnádfürdői Sólyom-kő sziklán.

Hargita megye vallásturizmusának fellendítésének szempontjából fontos megemlíteni a gyergyószentmiklósi Örmény-Katolikus Egyesület projektjét is, mely zarándokhelyet létesítene az örmény Szent Anna kápolnánál.

Csíkszereda, 2018. május 24.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774