Szarvasmarha, juh- és kecsketenyésztők egyesületeit támogatják

Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesület idén is meghirdette pályázatait

(0 Szavazat)33 megjelenítés

Közzétették Hargita Megye Tanácsa honlapján a Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete idei pályázati felhívásait. A kiírásra a Hargita megyei szarvasmarha, juh- és kecsketenyésztők helyi egyesületei is pályázhatnak.

Október 30-ig olyan egyesületek pályázhatnak, amelyek székhelye azon településen található, melyek önkormányzata tagja Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének vagy megyei érdekeltségűek.

– Célunk az egyéni és családi gazdaságok megerősítése, támogatása. Ugyanakkor bátorítjuk a gazdákat, hogy szövetkezetekbe, egyesületekbe tömörüljenek. Láthattuk a szépvízi, gyimesközéploki és a székelykeresztúri tejfeldolgozók sikerét. Ugyanígy kell működniük a kisvágóhidaknak, zöldségfeldolgozóknak, de a gyapjú hasznosítását is újra kell értelmeznünk. Továbbra is figyelmet fordítunk a helyi termékek népszerűsítésére. Partnerei kívánunk lenni minden helyi termelőnek és állattenyésztőnek. A pályázati kiírásokkal támogatni akarjuk fiatal gazdáinkat, lehetőséget nyújtva számukra az itthon maradásra. Fiatal gazdáink munkája nagymértékben elősegíti a megyei gazdaság fellendítését, munkahelyek teremtését – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A pályázat célterületei: tejbegyűjtő központok felszerelésének a támogatása (hűtőtankok, a tejminőség ellenőrzésére való eszközök, számítógépek, nyomtatók, tejkvótaprogramok, szállítóeszközök, legelőtisztító, állatmérő mérleg, kezelő kaloda, borjaztató, juhnyíró gép, állatszállító utánfutó (1500 kg-ig) stb.)

Az Előirányzott keretösszeg: 90 000 lej. A vissza nem térítendő támogatás a pályázat összköltségének a 49 százaléka. A pályázási keretösszeget Hargita Megye Tanácsa Vidákfejlesztési Egyesületének tagjai biztosítják, vagyis Hargita Megye Tanácsa és 45 helyi önkormányzat.

További információ és pályázási útmutató igényelhető a közhasznú egyesület székhelyén – Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, Hargita Megye Tanácsának 244 irodájában, telefon: 0740169850, e-mail cím: karikascsilla@hargitamegye.ro. dezvoltareruralahr@gmail.com.

A pályázati űrlap letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról is.

A pályázat benyújtható október 30, 12 óráig egy példányban, lezárt borítékban Hargita Megye Tanácsának 244 irodájában (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám).

A hiányos és határidő után beérkezett pályázatokat nem bíráljuk el.

 

További információkat találhatnak Hargita Megye Tanácsának weboldalán:

http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok/hmt-videkfejlesztesi-egyesuletenek-palyazatai/szarvasmarha--juh--es-kecsketenyesztoi-egyesuletek.html

 

 

Csíkszereda, 2020. október 16.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774