Szárhegy 2015 a Megyeháza Galériában

Az elmúlt év terméséből nyílt kiállítás

(0 Szavazat)84 megjelenítés

Újabb kiállításnak ad otthont Hargita Megye Tanácsa  és alintézményeként működő Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ jovoltából a Megyeháza Galéria.
A galéria idei második kiállítását január 29-én, péntek délután nyitották meg, ízelítőt nyújtva az elmúlt év művészeti táboraiban született alkotásokból. A házigazda részéről Farkas Enikő, Hargita Megye Tanácsa programok vezérigazgatóságának helyettes vezetője köszöntötte a tárlatlátogatókat. Örömének adott hangot, hogy egy újabb rangos kiállításnak adhat otthont a Megyeháza Galéria.

Czimbalmos Attila, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ menedzsere elmondta, a most elhozott anyag csak egy része a tavalyi táborok anyagának, hisz hely szűke miatt, nem tudták az összes munkát kiállítani. „Az a hitvallásunk, hogy úgy van értelme bármit is csinálni, hogyha minőséget teszünk le az asztalra, és lehetőség szerint tovább fejlesztjük az elődeinktől kapott örökséget” – nyomatékosította az alkotóközpont vezetője. 2015-ben összesen kilenc alkotótábort szerveztek – hetet Gyergyószárhegyen, továbbá a csíkszentmártoni tábort, valamint a csíkszeredai Free Camp-et – és több mint kilencven alkotót szolítottak meg szerte a Kárpát-medencéből. „Azt gondolom az itt kiállított képek bárhol a világon megállnák a helyüket” – summázta a menedzser, köszönetet mondva Hargita Megye Tanácsának.

Ferencz Zoltán, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ művszeti vezetője szakmailag méltatta a tárlat anyagát. „Fő célkitűzésünk, hogy a szárhegyi művésztelepet az országon belül is minél jobban megismerjék, ugyanakkor Közép-kelet Európa egyik jelentős művészeti központjává szeretnénk tenni. Elsősorban a hagyományos technikával dolgozó képzőművészek számára szeretnénk egy olyan pontot létesíteni Gyergyószárhegyből, amelyről minden képzőművész tudja mit jelent” – fogalmazott a művészeti vezető.

A kiállítás következő állomása Marosvásárhely lesz, de tervben van Sepsiszentgyörgy és Székelyudvarhely mellett Budapesten is megmutatkozni. A Megyeháza Galériában a nap huszonnégy órájában megtekinthető a kiállítás.

Csíkszereda, 2016. január 30.


[ Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774