Számos lehetőség áll a szakiskolát végzett tanulók előtt

Taneszközökkel támogatták a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola tanulóit

(0 Szavazat)37 megjelenítés

Sikeresen pályázott a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola Hargita Megye Tanácsa pályázati kiírásán. A tanulók 24 darab rajztáblával gazdagodtak, amelyeket Borboly Csaba megyeelnök pénteken, december 18-án adott át az iskola építészeti és formatervezői műszaki rajzoló osztályának, ezt megelőzően a szakiskolások bemutatták az évi tevékenységüket. Az említett osztály a pályázati összegből vásárolt taneszközöknek köszönhetően megalapozhatja tudását a formatervezés és építészet terén.

Borboly Csaba elmondta, meglepően sok területen vesznek részt a szakközépiskola diákjai tanulmányi projektekben.

– Látva a bemutatott gyakorlatokat, projekteket megállapíthatjuk, hogy tehetségesek a Kós Károly tanulói, ugyanakkor elmondhatom, hogy vannak lehetőségek a szakiskola elvégzése után, van, ahol kamatoztatni lehet az itt megszerzett tudást – méltatta a megyeelnök a tantestületet és a diákokat. Hozzátette, látszik, hogy foglalkoznak az őket körülvevő környezettel, a problémák megoldásával. – Jövőre is azon fogunk dolgozni, hogy aki szakmát tanul, az tudjon itthon tudjon érvényesülni.

A tanulók több osztálytermet saját kezükkel újítottak fel és tettek még otthonosabbá, ezenkívül számos projektet valósítottak meg szerte a megyében, amelyekről az iskola 20. évfordulójára nyomtatott évkönyvben részletesen beszámolnak. A jubileumi évkönyv egy példányát adta át a megyeelnöknek Szén János iskola igazgató és Lapohos Anna Mária igazgatóhelyettes. Borboly Csaba emléklapot nyújtott át az iskola vezetőségének elismerve 20 éves fennállásának érdemeit. Péter Zoltán István, a szülői bizottság elnöke azt mondta, a támogatásból látszik, hogy a közintézmények értik és érzik az oktatás fontosságát.

Csíkszereda, 2015. december 18.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774