Számos kulturális tevékenységet támogat Hargita Megye Tanácsa

A pályázati kiírás célja a Hargita megyei kulturális élet serkentése és népszerűsítése

(0 Szavazat)18 megjelenítés

Kulturális programokat, projekteket és rendezvényeket támogat idén is Hargita Megye Tanácsa, a kiírásra a romániai törvényeknek megfelelően létrehozott és bejegyzett közjogi és magánjogi, jogi és fizikai személyek jelentkezhetnek. A pályázat olyan kulturális programokat, projekteket és rendezvényeket támogat, amelyek célja a Hargita megyei kulturális élet serkentése és népszerűsítése.

Elsőbbséget élvez a Hargita megyei amatőr színjátszócsoportok tevékenységének támogatása, a Hargita megyei fúvószenekarok támogatása, azzal a feltétellel, hogy kötelezően a támogatási összeg 20%-ára hangszert vásárolnak, a Hargita megyei kulturális értéktár adatbázisainak a kidolgozásával kapcsolatos tevékenységek támogatása, a zenei együttesek tevékenységének támogatása, a régió kulturális turizmusának a fejlesztését szolgáló kulturális jellegű programoknak, projekteknek és tevékenységeknek a támogatása, a falunapok alkalmával megvalósuló kulturális tevékenységek támogatása, néptánc oktatás, rendszeres néptáncestek, valamint néptáncelőadások szervezésének támogatása, melyek keretében a résztvevők bemutatják a tanultakat. Fontos, hogy a vissza nem térítendő támogatás nem fordítható profittermelő tevékenységre.

– Közösségünk jelentős kulturális értékekkel rendelkezik, ennek megismertetése, őrzése és átadása a következő generációknak, elsődleges mindannyiunk számára. Értékteremtő közösség vagyunk, ezer éve gazdagítjuk Európát, és Hargita Megye Tanácsa évről évre támogatja azokat a rendezvényeket, projekteket és programokat, amelyek ezeket az értékeket bemutatják – mondta a kiírás kapcsán Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsa pályázatokért felelős alelnöke.

– Fontos, hogy ismerjük, illetve tágabb környezetben is meg tudjuk mutatni kultúránkat, hagyományainkat. Büszkék vagyunk élő hagyományainkra, mint például néptáncunkra vagy népzenénkre. Ezért kiemelten kezeljük és támogatjuk azokat a tevékenységeket, amelyek értékeinket, kultúránkat elismerik, gazdagítják és továbbadják – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.  

A kulturális programok, projektek és rendezvények támogatására előirányzott keretösszeg ez alkalommal 350 000 lej.

A pályázatokat május 16-án, 12 óráig Hargita Megye Tanácsának iktatójában, illetve május 16-án 10 óráig a területi irodákban lehet benyújtani (Székelyudvarhely: 1918. December 1. út  9. szám, Székelykeresztúr: Szabadság tér 55. szám, II. emelet, Gyergyószentmiklós: Szabadság tér 12 szám, Maroshévíz: Nicolae Balcescu sugárút, 14 sz., II emelet, 214-es iroda).

A pályázati űrlapokat on-line a következő linken: http://www.hargitamegye.ro:8090/?lang=hu, valamint elektronikus formában a ianovitsistvan@hargitamegye.ro e-mail címre is szükséges elküldeni. 

A vissza nem térítendő támogatás a Hargita megyei kulturális tevékenységeket támogató program dokumentációjában leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról, vagy beszerezhető Hargita Megye Tanácsának székhelyéről (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 208/A iroda), kapcsolattartó személy: Ianovits István, tel: 0266 207700, 1308-as mellék, email: ianovitsistvan@hargitamegye.ro.

Csíkszereda, 2019. április 23.


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774