Szacskálógépet vásároltak a Domus Alapítványnak

Támogatják az intézményi rendszerből kikerülő gyerekek foglalkoztatását

(0 Szavazat)43 megjelenítés

Átadták november 9-én, hétfőn Alsóboldogfalván azt a szacskálógépet, amelyet a Hargita Megye Tanácsa által alapított Hargita Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület vásárolt meg, és ingyenes használatba adta a Domus Alapítványnak, amely a Hargita megyei intézményi rendszerből kikerült fiatalok foglalkoztatását segíti a németországi Baden-Württemberg tartomány projektje révén. 

Az alapítvány székhelyén, az egykori mezőgazdasági termelőszövetkezet területén a székelykeresztúri Zeyk Domokos Szakközépiskola diákjai végeznek szakmai gyakorlatot, valamint a gyermekvédelmi rendszerből kikerülő személyek. A közel 30 ezer lej értékű szacskálógéppel a környező településeken összegyűlő falevelekből, gallyakból készítenek komposztot, mondta el Burus Endre, az alapítvány igazgatója, aki házigazgdaként köszöntötte az egybegyűlteket. Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke szerint gondolnak a projekt utóéletére, hiszen az csak a rendszer kialakításáról szól, ezért fontosnak nevezte a korszerű hulladékgazdálkodás tudatosítását a lakosságban. Incze Csongor, a megyei tanács másik alelnöke szerint a Domus tevékenységét látva jó helyre került a szacskálógép, mivel általa is sikerül elsajátíttatni a fiatalokkal a biogazdálkodás ismereteit, és megtanulhatják, mi a különbség a vegyszerekkel, műtrágyával termesztett zöldség és a biotermék között.

Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke a helyszínen elmondta, hogy a németországi, nyugati típusú támogatás folytonosságát szeretnék biztosítani ezzel – mivel a németországi partner a támogatás feltételéül kötötte ki, hogy legyen helyi finanszírozás is –, és nem utolsósorban az európai uniós finanszírozású, a megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszer kialakítását célzó projektbe is illeszkedik.

Csíkszereda, 2015. november 9.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774