Súlykorlátozást vezetnek be a décsfalvi hídon és sürgős intézkedéseket hoznak a javításra

Borboly Csaba elnök felkérte Barti Tihamér alelnököt, hogy sürgősen adja át a híd dokumentációját

(0 Szavazat)79 megjelenítés

Súlykorlátozást vezetnek be a décsfalvi hídon, és ezúton is felhívják a lakosság figyelmét, hogy közlekedjenek óvatosan. Borboly Csabának, Hargita Megye Tanácsa elnökének jelezték a meghibásodást a közösségi oldalán, így a bejelentésnek köszönhetően azonnal tudtak lépni az ügyben és sürgősségi intézkedéseket eszközölni. Az augusztus 30-i helyszíni terepszemlén Borboly Csaba megyeelnök mellett jelen voltak a megyei tanács illetékes munkatársai, Nagygalambfalva polgármestere, Gyerkó Levente, Bögöz polgármestere és alpolgármestere, Farkas Mózes, illetve Szilágyi Ferenc, valamint Incze Csongor és Sándor György megyei tanácsosok.

A híd javítása elhúzódott, mert mostanig vártak, hogy legyen erre uniós finanszírozás, illetve kapják meg a dokumentációt. A megyei tanácsnak Borboly Csaba által koordinált fejlesztésekkel foglalkozó részlege ma, augusztus 30-án kapta meg a híd szakértői jelentését a kiszállás alkalmával, amelyben látszik, hogy jelentős a meghibásodás, és már tavaly ősszel, amikor az a megyei tanácshoz került, sürgős intézkedésekre lett volna szükség, hiszen fennáll a beszakadás veszélye.

A híd ellenőrzésére kérték fel a megyei rendőrséget, és holnap, augusztus 31-én rendkívüli vezetőségi ülést tartanak a megyeházán, hogy minél előbb tudjanak nekifogni a híd feljavításának, amit saját pénzből finanszíroznak, tette hozzá Borboly Csaba. Beszámolt: napokon belül rendkívüli tanácsülésen pénzt csoportosítanak át ezekre a munkálatokra, hogy elindítsák a híd építésének folyamatát.

Hargita Megye Tanácsa ezúton is felhívja a teherszállítók és busztársaságok figyelmét, hogy 3,5 tonna feletti járművekkel ne használják a hidat, mert beremeg, és bármikor nagyobb gondot okozhat. Most kitáblázzák, kijelölik, lezárják a fél sávot, és kérnek mindenkit, hogy ügyeljenek az elemekre, ne tűnjenek el, mert óriási veszélyt jelentenek.

Borboly Csaba ezúton is köszöni a közösségi oldalán kapott bejelentést, és ennek kapcsán kihangsúlyozta, hogy mennyire fontos és hasznos a lakossággal így kialakított élő kapcsolat. A tegnap este érkezett bejelentésnek köszönhetően (https://www.facebook.com/groups/772723209471669/?fref=ts ) tudtak ma sürgős intézkedéseket hozni, hiszen nincs arra fizikai idő, hogy a megye minden útját bejárják. Egyetlen munkatárs van több száz kilométer udvarhelyszéki útra, így lehetetlen azokat végigjárni, ezért kéri továbbra is a lakosság közreműködését. Nagyon fontosak a lakosság által tett jelzések, és a közösségi oldalon létrejött állandó kapcsolat. A megyeelnök arra kéri a lakosságot, hogy a jövőben is jelezzenek és írják meg ötleteiket.

Minderről Borboly Csaba helyszíni élő bejelentkezésében is beszámol:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1367204686660244/

 

Csíkszereda, 2017. augusztus 30.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774