Squashkupát szerveznek Csíkszeredában

(0 Szavazat)29 megjelenítés

A squash vagy fallabda mint sportág népszerűsítése a célja annak a többnapos megmérettetésnek, amelyet Hargita Squash Kupa néven szerveznek augusztus 21–23. között a csíkszeredai Nagymező utcában található pályán (a taplocai teniszpályáknál). A versenyre meghívást kaptak a Romániában és Magyarországon bejegyzett összes klub tagjai, ismertették a helyszínen kedden, augusztus 18-án a helyi sajtó jelenlétében. A rendezvény fő támogatója Hargita Megye Tanácsa, amely sportpályázatán keresztül 14 599,70 lejjel járul hozzá a költségekhez, ezzel együtt pedig a sportág népszerűsítéséhez.

– A verseny célja, hogy népszerűsítsük a squasht Csíkszeredában és a megyében is, mivel egy dinamikus, állóképességet és jó technikai tudást igénylő sportágról beszélünk, amely jelentősen megdolgoztatja a szívet és az érrendszert. Ezek alapján méltán építhető be a egészségmegőrző, illetve a hivatásos sportolókat segítő mozgásprogramok tárházába – hangsúlyozta Szász László, a Transylvanian Tenis & Squash Sportegyesület elnöke. Hozzátette: a squash remek lehetőség a fizikai erőnlét megőrzéséhez a hosszú hargitai telek idején is.

Mint ismeretes, februárban avatta fel Hargita megye első minősített fallabdapályáit a Transylvanian Tenis & Squash Sportegyesület, amelyekről a Román Squashszövetség képviselői kijelentették, hogy az ország két legjobb minőségű pályájáról van szó.

Szász László kiemelte, hogy ezáltal Csíkszereda és így Hargita megye bekapcsolódhatott egy új országos sportmozgalomba. A kupán felnőtt kategóriában részt vesz a 15 éves  országos junior bajnok Szász Kincső is,  a csíkszeredai lány egész nyáron készült a Hargita Kupára.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a sajtótájékoztató előtt kipróbálta a squashpályát. Szerinte Szász László mint vállalkozó és mint sportszervező bebizonyította, hogy itthon is lehet fejlődést elérni lépésről lépésre, és üzleti nyereségének egy részét visszafordítja a sportba, egyúttal üzen az üzleti világnak, hogy érdemes Csíkszeredába jönni.

– A Hargita Squash Kupa térségünk hírnevét növeli, amiért minden elismerésem a szervezőknek – nyilatkozta a megyeelnök.

Hargita Megye Tanácsa sporttevékenységeket támogató pályázati programjának a keretösszege a 2015-ös évben jelentősen növekedett, a tavalyi 270 000 lej helyett idén már 350 000 lej, a versenysportok kategóriában a maximális lehívható összeg pályázatonként 20 000 lej.

Csíkszereda, 2015. augusztus 18.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774