Siménfalva községi ügyekről egyeztettek

(0 Szavazat)61 megjelenítés

A Siménfalva községhez tartozó Tarcsafalvára és Csehétfalvára látogattak Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és a megyei tanács munkatársai szerdán, augusztus 17-én annak érdekében, hogy több problémára megoldást találjanak Péter Zoltán polgármesterrel, Lőrinczi Lajos unitárius esperessel és Mikó Ferenc unitárius lelkésszel. Mikó Ferenc lelkész felvázolta a tarcsafalvi unitárius egyház megoldásra váró problémáit.

A templom és a harangláb javításra szorul, ugyanis a közel 120 éves templomot szeretnék megmenteni. Megvizsgálták annak lehetőségét, hogy a templom felkerüljön a műemlékek sorába. Borboly Csaba megyeelnök javaslatára a közeledő őszi pályázati időszakra támogatást nyújtanak a pályázati dokumentáció összeállítására. A megyeelnök biztatta a résztvevőket, hogy az orgona javítása érdekében is használják ki Hargita Megye Tanácsa pályázati kiírásait az őszi időszakban.

Lőrinczi Lajos esperes Csehétfalva fontosabb gondjai között említette a falugondnokság beindítását és működtetését, a Kobátfalva és Tordátfalva közötti DJ 135-ös útszakasz aszfaltozását.

Csehétfalván a falumentő program keretében kialakítanának egy szociális közösségi központot a lakosság számára. Ennek a munkálatait tekintették meg a megyei tanács munkatársai a helyszínen. A komplexum működésbe helyezése maga után vonja az infrastruktúrális hálózat, mint például a vízhálózat vagy az úthálózat jó működését, ehhez van szükség a közös erőfeszítésre. Péter Zoltán polgármester kérésére a megyei tanács megvizsgálja a vízrendszer bővítésének lehetőségét. A polgármester vállalta a megsérült vízvezeték javítását, ezt követően pedig kérést fogalmaz meg a megyei tanács fele a rendszer bővítésének ügyében. A 135-ös jelzésű megyei út tervének aktualizálása jelenleg közbeszerzés alatt áll. 

A találkozó alkalmával egyeztettek a rugonfalvi vízrendszer bővítéséről is, amelyben szintén együttműködik a megyei és a helyi tanács, és a tervek szerint szeptember elejére elkészül.

A részt vevő felek a jövőben szorosabb együttműködést szeretnének a közbirtokosság, Hargita Megye Tanácsa és Siménfalva Község Polgármesteri Hivatala között, ennek lehetőségeit vitatták meg.

Csíkszereda, 2016. augusztus 18.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774