Sikerült megakadályozni a jogbitorlást

Cukorkára és csokoládéra szerették volna levédetni a kürtőskalács megnevezést

(0 Szavazat)30 megjelenítés

Sikerült megakadályozni a Hargita Megyei Hagyományos Péktermékkészítők Érdekvédelmi Egyesületének és a Hargita megyei kürtőskalács-készítők többségének összefogásával, hogy jogbitorlás történjen a kürtőskalács megnevezésű hagyományos termékkel kapcsolatban. Tavaly szeptemberben arról értesítették az akkor még Hargita Megye Tanácsához tartozó megyei agrárkamarát, hogy egy cég saját részére nyújtott be védjegybejegyzési kérelmet a romániai szabadalmi és védjegyhivatalhoz, amely szerint a kürtőskalács megnevezést szerette volna levédetni cukorkára, csokoládéra, kekszre, édességekre. 

A Hargita megyei kürtőskalácskészítők és a Hargita Megyei Hagyományos Péktermékkészítők Érdekvédelmi Egyesülete márkavédelmi szakértő segítségével kifogást emeltek, mivel úgy gondolják, hogy a kürtőskalács szó csak egyetlen, összetéveszthetetlen hagyományos terméket illet meg, és semmi másra nem használható. A hivatal májusban arról értesítette az érdekelteket, hogy a kérelmező cég elállt a bejegyeztetési eljárás folytatásától.

– Az az üzenete ennek az esetnek bárki számára, hogy nem érdemes ily módon ügyeskedni, mert résen vagyunk, már csak a Székely termék védjegy kapcsán is figyelünk, és hivatalból is értesítenek – nyilatkozta ennek kapcsán a megyei tanács elnöke, Borboly Csaba. Az általa vezetett intézmény jegyeztette be ugyanis a Székely termék védjegyet 2009-ben, az agrárkamarával partnerségben koordinálta, és mivel a kürtőskalács-készítők közül többen rendelkeznek a védjeggyel, a megyeelnök kezdeményezésére is léptek az ügyben.

Csíkszereda, 2017. június 8.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774