A sikertelenség csak egy állapot, a siker kulcsa a kitartó munka.

(0 Szavazat)31 megjelenítés

Ezzel a mottóval indította útjára a Sie-Sie Stúdió Egyesület az első Román pótérettségi felkészítőt 2019. augusztus 5-9. között a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárban.
Dr. Szabó Zsolt román szakos tanár segédletével a résztvevő diákok napi 6 órát készültek a nagy megmérettetésre. Begyakorolták az ismeretlen szöveges feladatok megoldási módját, megtanulták hogyan írjanak érvelő szöveget és átismételték az elmúlt 4 év során felvett irodalmi műveket.

A nap végén a diákok gyorsasági versenyen tesztelhették le tudásukat a már elhangzott leckékből. A diákok és dr. Szabó Zsolt is pozitívan értékelte az elmúlt időszakot:
Nekem személy szerint a felkészítőkön a hangulat tetszett, érdekesek voltak az órák, nagyon ötletes a Kahoot játék, amelynek segítségével játékosan szereztünk információkat a különböző irodalmi művekről. Nagyon tetszik a tanár úrnak a módszertana és az órák beosztása. Az órák során azokra a leckerészekre fektettük a hangsúlyt, amelyekkel hiányosságok vannak.  Egy nagyon jó csapatnak lehetek a része és számomra megnyugtató, hogy egyre közelebb érzem magam az Érettségihez! (Balla Gabriella, résztvevő)
Dr. Szabó Zsolt kiemelte, hogy az intenzív tanulás ellenére a csoport rekord idő alatt szokott össze: olyat is látott, hogy hétfőn első alkalommal találkoztak életükben, szerdán már teljesen kötetlenül barátilag beszélgettek egymással, annak ellenére, hogy kevés idő jutott az ismerkedésre a programok között.
Végezetül érdemes kiemelni, hogy a diákok visszajelzése egyöntetűen pozitív volt és ők is szükségesnek látják a jövőben is ennek a programnak a kivitelezését.
Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak. Főtámogatónk Jan Post Egyesület, további támogatóink: Hargita Megye Tanácsa és a Communitas Alapítvány.
Partnereink: Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár. Köszönjük a biztosított helyszínt és a sok-sok segítséget.


[ Románnyelv-oktatás ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774