Sikeresen zajlott a budapesti Nézőművészeti Kft. és a Figura együttműködése

(0 Szavazat)11 megjelenítés

November 11-14. között a 7 nap, valamint a Világgá mentem című előadásokkal érkezett Gyergyószentmiklósra a budapesti Nézőművészeti Kft. Mindkét produkció a gyermek- és ifjúsági bérlet részét képezte, tantermi előadás formájában közel 250 7-8. osztályos diákhoz jutott el. Az előadásokat nagyközönség is megtekinthette a Figura stúdiótermében.

A 7 nap című előadás figyelembe veszi azt, hogy kisebb-nagyobb részben minden iskolás osztályt érint az iskolai zaklatás témája, minden osztályban vannak áldozatok, elkövetők és tanúk egyaránt, minden társas kapcsolatban benne rejlik e torzulás lehetősége. Az előadás drámapedagógus és pszichológus szakértő bevonásával készült, és nyitott formában foglalkozik a témával; részletesen körüljárja a szereplők személyes motivációit és körülményeit, így a folyamat maga átélhető és megérthető lesz a diákok, az előadás nézői számára. A program második része egy drámapedagógia foglalkozás, amit gyakorlott drámapedagógus tart. A foglalkozás használja az előadás által felvetett osztály-közösség keretet, így az addig nézőként jelen lévő diákok egy elképzelt osztályközösség tagjaiként léphetnek szerepbe.

Miért megy egy gyerek világgá? És miért kap kutyát? Létezik, hogy valaki igazán tud repülni?

És vajon a férfiak tényleg csak mondják, hogy lehozzák nekünk a csillagokat, aztán meg úgy tesznek, mintha nem is tudnának az egészről semmit? Milyen egy gondos háziasszony? Hogy néz ki egy táj? Egy felhő alakú kakaófolt? Hogyan kell unatkozni? És puszilózni? Lehet valaki magányosabb, mint egy hős? 

Lehet, hogy tényleg mindenki esetlen?  A kortárs költők művei alapján készült Világgá mentem című előadásban választ kapunk ezekre a kérdésekre és megtudhatjuk, milyen gyerekszemmel a világ.

A nevelő jellegű előadások Hargita Megye Tanácsa, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jutottak el a Gyergyói-medencébe.


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774