Sikeres volt az egészségügyi szűrőprogram Kányádon

(0 Szavazat)25 megjelenítés

Pénteken, szeptember 21-én vehettek részt utoljára Kányád község lakói az egészségügyi szűrővizsgálatokon, amely Hargita Megye Tanácsa, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Kányád Község Polgármesteri Hivatala és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház szervezésében zajlott hétfőtől péntekig.

György Sándor, Kányád polgármestere köszönetet mondott a két testvérmegyének és a magyarországi kórház, valamint a helyi orvosok segítségének, hogy Kányádon szervezhették meg szűrőprogramot, amelyet nagy érdeklődéssel fogadtak a helyiek.

Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke a két megye közötti tartalmas kapcsolatról számolt be, amelynek egyik hozadéka ezen szűrőprogramok is. Mint mondta a szűrőprogram az Udvarhely-térségi településnek valóban hasznos. Hargita megye azon térségéről lévén szó, ahol a legtöbb kis település van szétszórtan egy ilyen lehetőséggel közelebb kerültek a lakók az egészségügyi szolgáltatásokhoz, fejtette ki az alelnök.

Piroska Miklós a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke először látogatott megyénkbe. A közgyűlés elnöke szintén megköszönte, hogy a két testvérmegye ebben a programban is együtt dolgozhatott és bizalmát fejezte ki, hogy a résztvevő orvosok is kedvet kaptak ehhez a munkához, így a jövőben is segíthetik a térség lakóit.

Dr. Lippai Norbert a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház főigazgatója is a megyei önkormányzatok megköszönte a program létrejöttét az orvosoknak pedig azt, hogy sikeresen lebonyolították a vizsgálatokat.

A községben kardiológus, gyermekgyógyász, bőrgyógyász, neurológus, szemész, fogorvos és gyógytornász szakorvosok, illetve szakasszisztensek fogadták a négy nap alatt a község lakóit.

Az egészségügyi szűrőprogramot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. is támogatta.

Csíkszereda, 2018. szeptember 21.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774