Sakktábort szerveztek Borzonton

(0 Szavazat)32 megjelenítés

A nyári szünidő utolsó hetét a sakkozás iránt érdeklődő fiatalok táborozással töltötték a borzonti Anna Panziónál. Az Alfalvi Fiatalokért Egyesület által szervezett sakktáborba azok a Gyergyó-vidéki és marosvásárhelyi diákok kaptak meghívást, akik az elmúlt tanév során versenyeredményeikkel jeleskedtek. A tábor alapcélja, hogy a résztvevők bővítsék és elmélyítsék a sakkozói ismereteiket.

A délelőtti elméleti órák során Barátosi József Gábor, a Marosvásárhelyi ISK sakkedzője által vezetett tematikus foglalkozásoknál a megnyitási csapdákra és típusmattokra helyeződött a fő hangsúly. Barátosi Dániel nemzetközi sakkmester tevékenységei során kiemelt szerep jutott a végjátékok ismereteinek fontosságára és a helyes gondolkodás módszerének ismertetésére. A szervezők gondoskodtak, hogy a sakkórák közé személyiségfejlesztő foglalkozások is ékelődjenek, melyeket Kiss Zsuzsanna iskolapszichológus irányított. A tábori hangulatot túrázások, labdajátékok és rövid sakkversenyek tették izgalmasabbá. „Gondolkodj, számolj és dönts” – hangoztatta a tábor alatt internetes bejelentkezésével Mészáros András nemzetközi sakkmester és oktató, aki a neves Polgár lányok egykori sakkedzője volt.

„Fontos számunkra, hogy fejlődési lehetőséget nyújthassunk különleges környezetben. A gyerekek sokat tanultak a tábori napok alatt, valamint készülhettek a következő versenyekre is. A tábor igazolja, hogy jó kapcsolat működik a gyergyóalfalvi és marosvásárhelyi sakkhálózatban érintettek között” – fogalmazott Kiss Arnold a tábor szervezője, aki kiemelten elismerte a programokat vezető szakemberek munkáját. A tábor minden résztvevőnek ingyenes volt Hargita Megye Tanácsa és a Communitas Alapítvány támogatásának köszönhetően.

Az egyesület következő sakkal kapcsolatos eseménye a szeptember 28-án Gyergyóalfaluban zajló rapid sakkverseny, mely a családi sakk jegyében fog zajlani.


[ Ifjusági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774