Saját online feladatkövető rendszert használ Hargita Megye Tanácsa

Nincs több elfelejtett feladat

(0 Szavazat)96 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa létrehozta a myTASK elnevezésű online feladatkövető rendszert. A megyei tanács munkatársai által kifejlesztett rendszer működését sajtótájékoztatón mutatta be Székelyudvarhelyen Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Incze Csongor, valamint a megyei fejlesztési ügynökség igazgatója, Barabás Csaba június 2-án, csütörtökön.

Incze Csongor elmondta, hogy évek óta tesztelik már belső körben a feladatok követésének a lehetőségeit. Az eddigi tapasztalatok alapján sikerült kifejleszteni egy új rendszert, amely az átláthatóságot és a bürokrácia csökkentését hivatott szolgálni azáltal, hogy az intézményen belül a belső dokumentumok körforgása is láthatóvá válik azok számára, akik beadvánnyal fordultak a megyei tanácshoz. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy – miután a tesztelési időszak lejár, és beindul hivatalosan a rendszer – a kapott iktatószám alapján azonosítani lehet majd, hogy a szóban forgó kérvény, beadvány éppen kinek az asztalán van, és melyik szakaszban tart. Ez nemcsak a lakosságnak lesz jó, hanem a megyei tanács munkatársainak is, hiszen jobban lehet majd így követni, kinek mennyi feladata van, mennyire van leterhelve, vagy éppen nincsen elég feladat leosztva a számára. Így tehát sokkal átláthatóbban és hatékonyabban tud majd Hargita Megye Tanácsa lakosság érdekében dolgozni. Az alelnök arra kérte fel a sajtón keresztül a lakosságot, hogy bárkinek bármilyen ötlete vagy javaslata van egy ilyen rendszerrel kapcsolatosan, jelezze a barabascsaba@hargitamegye.ro e-mail-címen, hogy a javaslatok még a rendszer véglegesítése előtt kerüljenek bele. A megyei tanács ingyen felajánlja a myTASK-ot az első jelentkező Hargita megyei közintézménynek, amely vállalja, hogy részt vesz a belső tesztelési fázisban.

Barabás Csaba arról számolt be, hogy ez a rendszer ingyenes és nyílt forráskódú programok felhasználásával készült. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a megyei tanács munkatársai fejlesztik és tesztelik ezt a rendszert, így nem kell külön közpénzt fordítani erre. Ami a program által kezelt adatok biztonságát illeti, elmondta, hogy Drupal tartalomkezelő rendszert és mySQL adatbázist használ, ugyanúgy, mint az amerikai Fehér Ház. A rendszer elérhető lesz bárhol, bárki számára, ahol internet van, miután hivatalosan elindították.

A sajtótájékoztató végén Incze Csongor egy aktuális hírrel is szolgált elmondva, hogy a megyei tanács hathatós hozzájárulásának is köszönhetően sikerült Gyergyószentmiklóson a tanácsosoknak helyi adókedvezményekről szóló döntést hozni. A tanácshatározat értelmében akár 95%-os adókedvezményben részesülhetnek vállalkozók, és adókedvezményben részesülhetnek azok is, akiknek 25 ezer euró fölötti a befektetésük, és már legalább egy új munkahelyet teremtettek. Ez azért is aktuális hír a székelyudvarhelyieknek, mert a gyergyószentmiklósi példa bizonyítja, hogy ott, ahol akarat és összefogás van, lehet ilyen lépéseket is megtenni. Reméli, hogy hamarosan ugyanilyen adókedvezményekről szóló döntést tudnak majd keresztülvinni Székelyudvarhely önkormányzati testületében is, már konkrét lehetőségeken és elképzeléseken dolgoznak ez ügyben is.

 

Csíkszereda, 2016. június 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774