Romániai Turisztikai Vásár 2020

(0 Szavazat)28 megjelenítés

Hargita, Kovászna és Maros megye idén is együtt népszerűsítette Székelyföld turisztikai adottságait a 43. Romániai Turisztikai Vásáron.
A TTR turisztikai vásárt évente kétszer rendezik meg, tavasszal és ősszel. Két pavilonban zajlik a rendezvény. A B1-es csarnokban kapnak helyet az önkormányzati szervezetek, turisztikai egyesületek és irodák. A B2-es csarnok pedig a nemzetközi utazási irodáknak és szervezeteknek biztosít megjelenési lehetőséget.

A 2020. február 20–23. között megrendezett bukaresti vásáron a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (Visit Harghita), a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület (Visit Covasna) és a Visit Maros Egyesület közös Székelyföld standját több százan keresték fel.

Nagy népszerűségnek örvendtek a Visit Harghita kiadványai, a Székelyföldi Legendárium bakancslistája, valamint mindennemű térkép. Óriási kereslet mutatkozott a turisztikai-, és az egyszerű túratérképek iránt.

A Visit Harghita asztalát felkereső látogatók leginkább Tusnádfürdő és Borszék iránt érdeklődtek, valamint információkat kértek a medvelesekről, az aktív kikapcsólódás lehetőségeiről, programokról, illetve – az idősebb korosztály – a balneoturizmusról.

A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás munkatársai az expo ideje alatt utazási irodák képviselőivel is találkoztak. A tárgyalások kapcsán elmondható, hogy az irodák munkatársai érdeklődnek az erdélyi, Hargita megyét is magába foglaló körutazások iránt, de leginkább olyan helyeken foglalnak szálláshelyet, ahol több vendég befogadására alkalmas szállodák vannak.

Hargita megye, partnerségben Kovászna és Maros megyével, állandó résztvevője a bukaresti turisztikai kiállításnak, amely kiváló lehetőséget nyújt a térség sokszínűségének promoválására. A Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére és támogatásával létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás célja, hogy a turisztikai vásárokon és kiállításokon való részvétellel is növelje a megyébe érkező turisták számát.
 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774