Román nyelvi tábor Homoródfürdőn

(0 Szavazat)58 megjelenítés

A csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulói a hétvégén román nyelvi táborban vettek részt Homoródfürdőn zsilvásárhelyi levelezőtársaik részvételével. A közös táborozás célja a magyar gyerekek román nyelvi készségeinek fejlesztése, kommunikációs hajlandóságuk növelése, ugyanakkor a résztvevők szociális és interkulturális készségeinek fejlesztése volt.

A tábor programjában játékos román nyelvi foglalkozások, csíkszeredai és székelyudvarhelyi városnéző séta, homoródfürdői felfedező túra, zenés-táncos mulatság, különböző sporttevékenységek és tábortűz is szerepelt. A tábor Hargita Megye Tanácsa, valamint helyi vállalkozók támogatásával valósult meg.

A vendégeket október 3-án, csütörtökön a Nagy Imre Általános Iskola VIII. E osztályos tanulói osztálytermükben fogadták, majd városnéző sétára indultak, melynek során bemutatták nekik városunk nevezetességeit, majd mielőtt a tábor helyszínére, Homoródfürdőre indultak volna, Csíksomlyóra, a kegytemplomba is ellátogattak.

A péntek délelőttöt a tábor résztvevői Székelyudvarhelyen töltötték, ahol meglátogatták a Református Kollégiumot, és körbe sétáltak a város központjában. Délután játékos román nyelvi foglalkozásokon vettek részt, amelyek szombat délelőtt is folytatódtak. Szombat délután felfedező túrára került sor, melynek során megcsodálták a Keresztelő Szent János Kápolnát, és megkóstolták a homoródi ásványvizeket. Este körbe ülték a tábortüzet.

A tábor programja vasárnap délelőtt zárult. Indulás előtt a résztvevők meghatottan búcsúztak egymástól, azzal a reménnyel, hogy tanév végéig Zsilvásárhelyen újra találkoznak.


[ Románnyelv-oktatás ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774