Részt vett a tanévnyitó ünnepségen Csíkszentmiklóson Borboly Csaba

„Járjatok nyitott szemmel, ne csak azt lássátok, ami a trend”

(0 Szavazat)46 megjelenítés

Megkezdődött a tanév a csíkszépvízi Nyírő József Általános Iskolához tartozó csíkszentmiklósi iskolában is, a megnyitóünnepségre meghívást kapott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. Az iskola épületén több évig dolgoztak, előbb a belső részén, majd a külső részét is fel kellett újítani. A munkálatokat Hargita Megye Tanácsa is támogatta, a mosdók kialakítását, különböző javításokat, az épület bővítését finanszírozta. Az idei tanévnyitó alkalmával adták át a felújított épületet is. 

A tanévnyitó ünnepségen beszédett mondott Borboly Csaba, melyben a nyolcadik osztályosokhoz szólva azt hangsúlyozta, hogy gondolják meg jól a választást, nemcsak elméleti líceum, hanem szakmunkásképző is létezik. És egy jó szakmával itthon is lehet keresni, tette hozzá. A szülőknek is azt mondta, hogy gyerekeiket ne az aktuális trendeket követve, hanem saját tapasztalataikra alapozva biztassák. 

– Arra biztatlak benneteket, hogy járjatok nyitott szemmel, ne csak azt lássátok, ami a felszínen van, ami kötelező, ami a trend. Próbáljátok ki magatokat minél több területen, és találjátok meg a számotokra legjobbat. Vegyetek részt az iskolán kívüli tevékenységekben. A közösségekben számítanak rád, és számíthatsz másokra – ez a jövőben is érvényes lehet itthon. A későbbiekben minden tapasztalat sokszorosan hasznosítható – fogalmazta meg a diákoknak a megyeelnök.

A pedagógusoknak azt mondta, aki a tanári pályára lép, az nem csupán foglalkozást, hanem hivatást választ. A jelenlegi viszonyok közepette hivatástudatra, elkötelezettségre van szükség ahhoz, hogy megmaradjanak ezen a pályán, és eredményes munkát végezhessenek. Végül elismerését fejezte ki az erőfeszítéseikért, és sikeres tanévet kívánt.

– Olyan körülményeket kell teremteni, hogy fiataljainknak ne kelljen elmenniük, amint kikerülnek az iskolapadból. Ez közös felelősségünk: önkormányzatoké, egyházaké, civil társadalomé, közbirtokosságoké – zárta beszédét Borboly Csaba.

A megyeelnök ezúton is megköszöni András Mihály Emőke tanítónőnek a meghívást.

Csíkszereda, 2015. szeptember 14.  


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774