Részt vett a tanévnyitó ünnepségen Csíkszentmiklóson Borboly Csaba

„Járjatok nyitott szemmel, ne csak azt lássátok, ami a trend”

(0 Szavazat)51 megjelenítés

Megkezdődött a tanév a csíkszépvízi Nyírő József Általános Iskolához tartozó csíkszentmiklósi iskolában is, a megnyitóünnepségre meghívást kapott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. Az iskola épületén több évig dolgoztak, előbb a belső részén, majd a külső részét is fel kellett újítani. A munkálatokat Hargita Megye Tanácsa is támogatta, a mosdók kialakítását, különböző javításokat, az épület bővítését finanszírozta. Az idei tanévnyitó alkalmával adták át a felújított épületet is. 

A tanévnyitó ünnepségen beszédett mondott Borboly Csaba, melyben a nyolcadik osztályosokhoz szólva azt hangsúlyozta, hogy gondolják meg jól a választást, nemcsak elméleti líceum, hanem szakmunkásképző is létezik. És egy jó szakmával itthon is lehet keresni, tette hozzá. A szülőknek is azt mondta, hogy gyerekeiket ne az aktuális trendeket követve, hanem saját tapasztalataikra alapozva biztassák. 

– Arra biztatlak benneteket, hogy járjatok nyitott szemmel, ne csak azt lássátok, ami a felszínen van, ami kötelező, ami a trend. Próbáljátok ki magatokat minél több területen, és találjátok meg a számotokra legjobbat. Vegyetek részt az iskolán kívüli tevékenységekben. A közösségekben számítanak rád, és számíthatsz másokra – ez a jövőben is érvényes lehet itthon. A későbbiekben minden tapasztalat sokszorosan hasznosítható – fogalmazta meg a diákoknak a megyeelnök.

A pedagógusoknak azt mondta, aki a tanári pályára lép, az nem csupán foglalkozást, hanem hivatást választ. A jelenlegi viszonyok közepette hivatástudatra, elkötelezettségre van szükség ahhoz, hogy megmaradjanak ezen a pályán, és eredményes munkát végezhessenek. Végül elismerését fejezte ki az erőfeszítéseikért, és sikeres tanévet kívánt.

– Olyan körülményeket kell teremteni, hogy fiataljainknak ne kelljen elmenniük, amint kikerülnek az iskolapadból. Ez közös felelősségünk: önkormányzatoké, egyházaké, civil társadalomé, közbirtokosságoké – zárta beszédét Borboly Csaba.

A megyeelnök ezúton is megköszöni András Mihály Emőke tanítónőnek a meghívást.

Csíkszereda, 2015. szeptember 14.  


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774