Részesülhessen minden gyermek lovasoktatásban!

A megyei tanács az iskolákkal együttműködve szeretné elérni ezt a célkitűzését

(0 Szavazat)68 megjelenítés

Harmadszorra rendezték meg szombaton, szeptember 10-én a Székely Lovas- és Táncfesztivált a székelykeresztúri Székely Lovastanyán. A Székely Lovasklub szervezésében a lovas foglalkozástól a néptáncbemutatón keresztül a lovasakrobatikáig és az aikidobemutatóig változatos programmal várták az érdeklődőket. Az esemény fővédnökeként látogatott a rendezvényre Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki elmondta, hogy a megyei tanács és ő személy szerint is fontosnak tartja, hogy minden gyermeknek lehetősége legyen lovasoktatásban részesülni, ne függjön ez a család anyagi helyzetétől.

– Hiszem, hogy erőfeszítéseink célt érnek, és a Hargita megyei iskolákban belátható időn belül a gyermekek betekintést nyerhetnek a lovas életbe, a ló és a székely ember hagyományos kapcsolatába. Bízom benne, hogy a számítógép és a tévé képernyője helyett a gyermekek mindennapjaiban a lovas élet egyre fontosabb helyet foglal el. Nagy szükség van a lovas rendezvények megszervezésére, a lovasoktatás működtetésére, és ezúton is gratulálok a szervezőknek remélve, lesz ennek folytatása. Lelkes emberekre van szükség a színvonalas lovas események megvalósításához – fogalmazott a megyeelnök.

Az elöljáró közölte, hogy az elkövetkező időszakban Hargita Megye Tanácsa nagyobb figyelmet fordít a lovasoktatás ösztönzésére pályázati kiírás útján, valamint az iskolákkal együtt kíván dolgozni ennek érdekében.

A lovasakrobatikai versenyen részt vett a Kálnokyak csapata is Sepsikőröspatakról. A résztvevőknek járó díjakat Kolumbán Dávid megyei tanácsos adta át.

 

Csíkszereda, 2016. szeptember 11.


[ Szakoktatási hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774