Részesülhessen minden gyermek lovasoktatásban!

A megyei tanács az iskolákkal együttműködve szeretné elérni ezt a célkitűzését

(0 Szavazat)64 megjelenítés

Harmadszorra rendezték meg szombaton, szeptember 10-én a Székely Lovas- és Táncfesztivált a székelykeresztúri Székely Lovastanyán. A Székely Lovasklub szervezésében a lovas foglalkozástól a néptáncbemutatón keresztül a lovasakrobatikáig és az aikidobemutatóig változatos programmal várták az érdeklődőket. Az esemény fővédnökeként látogatott a rendezvényre Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki elmondta, hogy a megyei tanács és ő személy szerint is fontosnak tartja, hogy minden gyermeknek lehetősége legyen lovasoktatásban részesülni, ne függjön ez a család anyagi helyzetétől.

– Hiszem, hogy erőfeszítéseink célt érnek, és a Hargita megyei iskolákban belátható időn belül a gyermekek betekintést nyerhetnek a lovas életbe, a ló és a székely ember hagyományos kapcsolatába. Bízom benne, hogy a számítógép és a tévé képernyője helyett a gyermekek mindennapjaiban a lovas élet egyre fontosabb helyet foglal el. Nagy szükség van a lovas rendezvények megszervezésére, a lovasoktatás működtetésére, és ezúton is gratulálok a szervezőknek remélve, lesz ennek folytatása. Lelkes emberekre van szükség a színvonalas lovas események megvalósításához – fogalmazott a megyeelnök.

Az elöljáró közölte, hogy az elkövetkező időszakban Hargita Megye Tanácsa nagyobb figyelmet fordít a lovasoktatás ösztönzésére pályázati kiírás útján, valamint az iskolákkal együtt kíván dolgozni ennek érdekében.

A lovasakrobatikai versenyen részt vett a Kálnokyak csapata is Sepsikőröspatakról. A résztvevőknek járó díjakat Kolumbán Dávid megyei tanácsos adta át.

 

Csíkszereda, 2016. szeptember 11.


[ Szakoktatási hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774